Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

In the Blink of an Eye (2009)

Det som var tenkt å bli en perfekt ferie kom til å bli en gruoppvekkende korsvei for etterforsker David Ramsey(White). Ombord på en privateid Yacht på det skinnende havet utenfor Mexico forsvinner plutselig hans kone og venner sporløst. I løoet av etterforskningen oppdager Davids kriminalsjef(Roberts) at båtens eier og kaptein har en link til det kriminelle miljø. Mens David er på vei til å oppklare mysteriet blir han sjokkert over at alt er bare et mareritt som starter på nytt igjen hver dag, eller er David utsatt for Dèjàvu eller blir han varslet om en eldgammel Bibelsk profeti om opprykkelsen?

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 22min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Michael Sinclair
Forfattere
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Manusforfatter
David A. R. White
David A. R. White
Manusforfatter
Byron Jones
Manusforfatter
Jon Macy
Manusforfatter
Skuespillere
David A. R. White
David A. R. White
David Ramsey
Eric Roberts
Eric Roberts
Kriminalsjef Jones
Andrea Logan White
Andrea Logan White
Lori Ramsey
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Politietterforsker Franks
Carey Scott
Politietterforsker Wopat
Byron Jones
Politietterforsker Roberts
Produsenter
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Produsent
Byron Jones
Produsent
Brittany Lefebvre
Medprodusent
Tom Saab
Sjefsprodusent
Jeffrey Peterson
Sjefsprodusent
John Molli
Sjefsprodusent
Jay Allen Richardson
Sjefsprodusent
Mark Burman
Sjefsprodusent
Annet
Sean Paul Murphy
Redigering
Darren Rydstrom
Cinematografi
Chris Kennedy
Komponist
Austin Caughlin
Komponist
Wall Matthews
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Det samme om igjen og om igjen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I "In the Blink of an Eye" møter politimannen David dommedag, ikke bare en gang, men opp til flere ganger. Konseptet er hentet fra blant annet filmen "En ny dag truer" bare at her er det mer som "En ny dommedag truer", satt inn i en kristen dommedagssetting med tanke på verset om at ingen vet tiden eller stunden Jesus kommer tilbake. Basert på teologien til som tror på plutselig opprykkelse, så får David mye å finne ut av når han opplever dagen om og om igjen uten selv å bli med. Dermed blir kona hans, som nylig tok imot Jesus som sin frelser, samt venneparet deres rykket bort til stadighet mens David prøver å finne ut av mysteriet.Jeg liker konseptet fordi man kan ha mye moro med det, og kanskje særlig som en detektivhistorie om en mann som blir dradd av Gud slik og finner nye deler av troen for hver dag. Dessverre så er det ikke bare dagene i filmen som blir resirkulert, både skuespillerne, bibelversene som blir brukt og ikke minst konseptet om en kristen fyr og en ikke kristen fyr som jobber sammen og alt det fører med seg av "religiøs diskusjon". Det har jeg sett så mange ganger før, så for meg og sikkert mange andre blir det alt for forutsigbart. Muligens er det en helt ok film dersom man ikke har sett kristen film før.Den er ok fordi konseptet er litt kult og fordi det er en viss driv i historien, ikke fordi skuespillet er veldig bra eller troverdig. Dialogen virker ofte noe tilgjort og lite dynamisk og personene er altfor todimensjonale. Det er noen øyeblikk som er bra, men stort sett så er filmen relativt dårlig. Jeg håper likevel for hver nye film som kommer at de skal bli bedre litt etter litt, men dessverre så er "In the blink of an eye" ikke en forbedring fra "Pure Flix Entertainment" selv om de prøver med en litt annerledes vri.
3.33 av 7 - -

En ny dag truer, med bortrykkelse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En småsjarmerende endetidsfilm om en ikke-troende politimann som redder en kjent popartist fra en kidnappers klør og blir dermed invitert på yachttur med artisten og mannskapet hennes. Etter hvert innser han at kulissene til en kjendis kan være mer kriminel en man kunne tenkt seg. Hovedpoenget blir allikevel noe helt annet, nemlig å gjøre rede på hvorfor David opplever den samme dagen, bortrykkelsesdagen, om og om igjen. Prøver Gud å fortelle ham noe?Dette er en endetidsfilm med synet om at bortrykkelsen vil ta sted før trengselstiden, noe de fleste tror. Jeg personlig tror ikke det og har gjort rede om noe av det i andre anmeldelser om endetidsfilmer. Når det er sagt så kommer dette synet ikke så veldig tydelig fram og vil ikke trekke noe særlig ned fra min side. Man kan jo få evangeliet tydelig fram selv om man bærer det såkalte pre-trib synet. Når det er sagt så blir evangelieformidlingen veldig klisjé og litt dårlig fremført med både dårlig skuespill og dialog mikset sammen. Hadde en av delene fungert kunne den nådd noen hakk høyere hos meg, men når begge deler ikke imponerer særlig stort så blir det ganske så lavmelt.

Budskapsmessig så mangler filmen en omvendelsesdel som ville fått god plass et eller annet sted i formidlingene. Vi ser også at kollegaen til David unødvendigvis nevner en endetidsbok av John Hagee, og dermed er også noe av det teologiske fundamentet i filmen lagt.Kvaliteten er ikke det aller beste. Bildet fungerer fint, men som nevnt så er det skuespill og dialog som sliter mest. I tillegg blir det noe dårlig klipping.

Handlingen tar jo for seg at hovedpersonen opplever samme dag om og om igjen, som i ”En ny dag truer” for dem som har sett den. Oppbyggingen av dagene er dessverre ikke så vellykket og man kan merke tendenser til slurving og opplagte feil i skuespillpresentasjonene.Det må allikevel sies at filmen bærer en veldig interessant sjanger når man kommer til det å oppleve samme dag om igjen flere ganger. Dette minner veldig mye om ”En ny dag truer” fra 1993 med Bill Murray i hovedrollen. Sjangeren redder filmen fra en total nedtur og man blir faktisk litt fenget av handlingen selv om den ikke er blitt satt sammen så altfor godt, og det kan virke som om man har hatt litt dårlig tid under innspillingen.

Vi møter bl.a. David A.R. White og Eric Roberts som er kjent fra flere andre kristne filmer. I tillegg spiller Logan White rollen som Davids kone, noe hun også er i virkeligheten. Et interessant dilemma. Dette er en film som kan fungere som en evangeliseringsfilm for den som ikke setter så høye krav når det kommer til det kvalitetsmessige. For den kravstore vil denne kanskje bringe et lite ertende smil rundt munnen. Se denne og vurder selv!
4 av 7 - -
0.43 sekunder