Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Revelation Road: The Beginning of the End (2013)

Josh McManus(White), en omreisende selger med en skjult fortid, befinner seg i en støvete West Texas by til feil tid. Ved en uheldig serie av hendelser føres Josh inn i en konflik med en fredløs motorsykkelgjeng kalt "The Barbarians", ledet av en ond mann ved navn Hawg(Bosworth).

Så skjer det, et lys på himmelen, etterfulgt av flere jordskjelv, sender hele verden inn i kaos. Noen sier det er bortrykkelsen, men ingenting vil stoppe Josh fra å reise hjem for å konfrontere det som vil være hans verste frykt. Vil Josh se til Gud etter styrke i den livstruende kampen som ikke bare er fysisk men også åndelig?

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

1t 29min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Sean Paul Murphy
Manusforfatter
Gabriel Sabloff
Manusforfatter
Skuespillere
David A. R. White
David A. R. White
Josh McManus
Carey Scott
Betjent Cooper
Eric Roberts
Eric Roberts
Sheriff Jensen
Bruce Marchiano
Den fremmede
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Lt. Parsons
Ray Wise
Frank
Steve Borden
Junkyard
Produsenter
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Produsent
Bradley Dorsey
Produsent
Tom Saab
Medprodusent
Jeffrey Peterson
Sjefsprodusent
Leonard Samia
Medprodusent
Annet
Will Musser
Komponist
Gabriel Sabloff
Redigering
Darren Rydstrom
Cinematografi
Susannah Lowber
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Lovende begynnelse, men svak endetid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Revelation Road” er en film som tar for seg den noe mystiske omreisende selgeren Josh som har havnet ut på en landevei med uventede kriminelle hakk i hæl. Ifølge politiet og vitner takler han disse på en beundringsverdig måte. Med en ukjent fortid og mye borte fra kone og barn kjemper han en indre kamp mot de ting han har foretatt seg uten å angre på det, og med en hevnetørstig motorsykkelgjeng bak seg utarter kampen seg til å dreie seg om noe helt annet enn det synlige. Midt i alt dette florerer krig og elendighet på TV og verden går imot de siste tider.Med en noe spesiell endetidshandling, med stadig blinkende lyn og torden, ofte sett fra klar himmel, beveger denne seg fra actionfylte slåss scener, til fartsfylte motorsykkel og bilscener videre inn i en åndelig sfære med ord om hva Jesus har å by på, og hvordan han er en bro til frelse, fred og glede. Frank er en ivrig formidler av disse sannhetene som han selv er vitne på å ha opplevd. Selv om disse ordene har mye sannhet i seg så gir filmen et halvferdig bilde av hva evangeliet går ut på. Selv om Jesus ofte er i forgrunnen så nevnes ikke Jesu verk på korset og budskapet om frelse fra synd, og et budskap til omvendelse ser man omtrent ikke til i løpet av filmens gang. Budskapet er å bare spørre Jesus om å komme inn livet sitt uten å få seg en klar visshet over hvorfor.

Vi møter også på en merkelig form for bortrykkelse som jeg ikke kan si det finnes mye hold av i Bibelen, etterfulgt av Bruce Marchiano som en kjent Jesusfigur. Han er ute etter bortrykkelsen og kaller på de siste utvalgte som antakeligvis skal være med i den store hæren i den tid som gjenstår. Filmen er preget av det jeg vil kalle ”Left-Behind teologien” eller som den på et mer korrekt språk heter ”førtrengsels” synet på bortrykkelsen. Jeg ser ikke denne teologien i Bibelen og de vers som eventuelt kan hinte til en slik teologi anser jeg som altfor vage til å bygge en hel endetidslære på. I filmen kommer denne læren fram på en merkelig måte, og ikke på en måte jeg helt kunne følt meg på trygg Bibelsk grunn med. Filmen maler allikevel på en fin måte den ondskapen som vil florere i den siste tid før Jesu gjenkomst.Kvaliteten i filmen er noe varierende. Bilde og lyd fungerer fint, og en god del av skuespillet er over godkjent. Filmeffektene er mer eller mindre troverdige i filmens første del, men når bortrykkelseshistorien vikles inn i handlingen så blir spesialeffektene altfor åpenbare og dårlige etter min mening. Actionscenene i filmen kunne også vært bedre koreografert, noe som kunne ha økt spennings og kvalitetsnivået noen hakk. Selv om wrestlingstjernen Steve ”Sting” Borden er med så hjelper det lite på den fronten. Til tider blir det litt mye fokus på action og for lite fokus på det historien i filmen er ment til å formidle.Etter min mening er første del historiemessig godt gjennomført, bare det kunne fortsatt slik uti andre del, så hadde filmen nådd mye høyere fra min side. Men skrent på budskapsfronten og rundt evangelieformidling gjør at denne ikke klarer å gripe tak i hjerteroten og få fram de store ”Halleluja” ropene. Tross dette, så har filmen sine små lyspunkter, selv om Lyset ikke får stråle helt fram. Det påventes en oppfølger til denne filmen. Selv om teologien er satt, kanskje formidlingen av evangeliet kan sette sterkere spor i neste film?
3.33 av 7 - -
0.4 sekunder