Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Mary and Joe (2002)

Hva om vi fortsatt ventet på jul og Jesu fødsel? Hva om Maria og Josef bodde i dagens New York? Hvordan ville deres foreldre, venner og kollegaer reagere når Maria sier at hun er gravid og fortsatt jomfru?

Vurdering

2.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 42min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
John R. Hamilton
Forfattere
John R. Hamilton
Manusforfatter
Skuespillere
John R. Hamilton
Radiostemme
Linda Levine
Anne Rosenblum
Erin Bridges
Maria
Josh Gad
Angel
James Kisicki
Dr. Baumgartner
Amy K. Harmon
Rhonda
Shirley Tannenbaum
Mildred Goldstein
Anthony McKay
Mr. Bergman
Don Wadsworth
Morrie Rosenblum
Braden Moran
Joe
Produsenter
John R. Hamilton
Produsent
Beverly Mantel
Medprodusent
Michael Liptak
Medprodusent
Annet
John R. Hamilton
Redigering
Clarence Grant
Komponist
Federico Caban
Komponist
Rich Schutte
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Maria og Josef i dagens New York

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Å flytte bibelske hendelser til et alternativt moderne virkelighet har vi sett før opptil flere ganger. Det kan diskuteres hvor bra det fungerer, men tanken er likevel spennende. Det er ikke gjort noen storfilm av ideen, så at det ikke er noe stort budsjett bak filmen gjør at kvaliteten på film og skuespill ikke er noe å skryte av. Som en amatørfilm fungerer den greit, men på nivået til denne filmsatsningen så har man likevel falt i en del grøfter som burde ha blitt unngått. For eksempel, rent historisk har de vært ganske flinke, men fortolkningen til Matteus-evangeliet bør ikke være synlig i bokhylla. Ellers er det en god del dødtid som lett kunne blitt sløyfet, og filmen kunne fort blitt en halvtime kortere.Men når det er sagt at filmen sliter med kvaliteten, så er filmen litt vaklende på andre områder også. Den er tidvis litt morsom og underholdende, andre ganger kjedelig. Noe gode tvister, men andre ikke så gode. Noen ganger fokuseres det på bibelen og Gud, andre ganger ikke. Likevel så synes jeg det var en koselig film som fokuserte på kjærligheten mellom Mary og Joe og reaksjonene til familie og venner, selv om det til tider ble i det kjedeligste laget.

2.67 av 7 - -

En litt langdrøyd jul

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Et noe mislykket forsøk på å lage en nådtidsversjon av Jesu fødsel. Selvom filmen har noen få positive sider så blir den for lang, treg og uinteressant i lengden. Filmen kunne vært kortet ned til en time synes jeg og den kunne dermed ha blitt mye bedre.

Man kan merke at filmen til tider bærer et amatørpreg selvom man innimellom klarer å skjule det litt, bla. med wide screen oppløsningen. Klippingen er litt hakkete og dårlig til tider og det er lyden også som ofte kan prege amatørfilmer. Kvaliteten på filmen er også skuffende lav til å være laget i 2002, omtrent som 80-talls C-film. Skuespillet skrenter også endel og er med å senker filmen.Hvis man skal sammenligne Bibelen og denne historien, sett bort i fra at dette er moderne tid, så blir fortellingen og hendelsene angående Josef og Maria ikke helt slik Bibelen beskriver det. F.eks. når Bibelen sier at Josef ville skille seg fra Maria i stillhet så snur filmen ganske på det med at Josef kaller Maria for en hore, blir sinna og sier stygge ting, noe vi ikke kan lese om i Bibelen.

Det er interessant at jødedom bildet blir tatt med og at Betlehem og Nasaret blir tatt for å være bygder i New York. Selvom filmen prøver å få fortalt dette godt nok så er det satt inn mange unødvendige vrier fra det bibelske.

Hvis du er interessert i lignende filmer der bibelske historier er satt til moderne tid, så kan du jo ta en titt på "The Judas Project" og den norske filmen "Asfaltevangeliet" som tar for seg mer av Jesu liv i moderne tid.
2.33 av 7 - -
0.32 sekunder