Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.6)Trailer
Stream på

Veien til Betlehem (2006)

Veien til Betlehem er filmen om den velkjente historien fra Juleevangeliet, om Maria og Josefs lange og vanskelige reise til Betlehem. Om en mirakuløs graviditet og en fødsel som skal forandre verden og historien. Den dramatiske og rørende historien får liv ved hjelp av Oscar- nominerte Keisha Castle-Hughes (Whale Rider) som spiller Maria, Shoreh Aghdashloo (House of Sand and Fog), og Oscar Isaac (Syriana) i rollen som Josef.

Vurdering

6.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 37min
The Nativity Story
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Catherine Hardwicke
Forfattere
Mike Rich
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Enzo Sisti
Produsent
Cale Boyter
Sjefsprodusent
Catherine Hardwicke
Sjefsprodusent
Mike Rich
Sjefsprodusent
Marty Bowen
Produsent
Toby Emmerich
Sjefsprodusent
Wyck Godfrey
Produsent
Tim Van Rellim
Sjefsprodusent
Annet
Stefano Maria Ortolani
Produksjonsdesign
Mychael Danna
Komponist
Stuart Levy
Redigering
Elliot Davis
Cinematografi
Robert K. Lambert
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Vakker presentasjon av julens budskap

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I disse juletider, når julenissen for det meste herjer juletiden vår, så er det godt å se at noen tar initiativet å lager en storslått og vakker film om selveste julebudskapet. "Veien til Betlehem" er nok den beste filmen laget om julens budskap, selvom filmer som "Jesus fra Nazaret" og "Ben-Hur" tar med hendelsen i et litt mindre format, så utmerker denne filmen seg på alle kanter.Filmen har godt kvalitetspreg, vakker fotografering og godt skuespill av Oscarnominerte Keisha Castle-Hughes som Maria og Oscar Isaac gjør det heller ikke dårlig som Josef.Selvom filmen imponerer på de fleste områder så er det selvfølgelig ting man kan stusse på og ting som kan trekke litt ned. Rolletolkningen av Maria kan være litt misvisende selvom den blir bundet inn i en fin og kjærlighetsvoksende fortelling om forholdet mellom Maria og Josef. I begynnelsen er det små konfliker når det kommer til at Maria og Josef skal gifte seg og det virker som om det hele er et arrangert ekteskap, og Maria sier selv rett ut at hun ikke engang elsker Josef. Dette virker inn på Marias rolletolkning som fort blir litt trist. Men etter forlovelsen og når Maria venter Jesusbarnet så kan man merke at kjærligheten vokser mellom dem begge på en god og ren måte. Bibelen forteller ikke noe om hvordan de følte for hverandre i begynnelsen men på den tiden så var det vel vanlig med mer eller mindre arrangerte ekteskap, så man skal ikke se bort ifra at det var slik som filmen formidler det. Derimot så viser filmen fint stundene der Maria grunner på ordene fra Herren. Vi ser også hvordan Josef og Maria møter dømmende blikk fra de som først var gode venner av dem, men ikke lenger har like stor respekt for dem, og etter menneskelig forstand så er det jo forståelig.Vi får også et fint innblikk i de vise mennenes astronomiske arbeid i å finne denne stjernen og det som skulle finne sted. Navnene til de vise mennene er ikke nevnt i Bibelen, men blir nevnt i filmen, de er entet oppdiktet eller funnet fra andre kilder.En annen fin ting synes jeg er når Maria ser på seg som ingenting og uverdig til å bære Guds sønn, og så falt tanken til meg at Gud bruker jo det som ingenting er til noe stort for Hans rikes fremgang. Filmen refererer også fint til 1.Kongebok 19 om vinden, jordskjelvet og ilden som Herren ikke befant seg i og fletter det fint inn i historien.En liten ubibelsk ting angående de vise menn er at Bibelen sier at de fikk en guddommelig advarsel i en drøm om at de ikke skulle reise tilbake til Herodes, mens i filmen så virker det som en av disse vise mennene tar ordet og viser seg selv å ha rett i de fleste ting og derfor foreslår han at de ikke burde vende tilbake til Herodes men gå strake veien hjem.

En annen ting er at hyrdene på marken ikke får se hærskaren med englene, men bare engelen som taler til dem.

En fin ting er når Josef og Maria kommer inn i det som skulle være det vakre og hellige Jerusalem, så møter de på selgere og pengevekslere som selger offerdyr og lignende og Josef blir skuffet over byens hellighet, og det gir budskapet om Jesus et håp om frelse for byen.Filmen avsluttes fint med en versjon av "Stille natt, hellige natt". Alt i alt, med noen få, men ubetydelige vrier fra den bibelske hendelsesgangen, så er dette en veldig fin og koselig familiefilm i juletiden. Hvis denne blir for lang for de minste så går det jo ann å se den kortere animerte filmen "Kongen blir født" av Richard Rich. Det er også lagt inn spenningselementer i filmen som gjør at man ikke kjeder seg iløpet av de 97 minuttene som filmen varer.
6.33 av 7 - -

Den virkelige Julefortellingen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Endelig kan man si, dukket det opp en ordentlig film om julebudskapet blant de mange som handler om nissen. Men en høy produksjonsverdi, storslagen kinematografi og fabelaktig fortalt komme juleevangeliet til live gjennom filmen. Det var på forhånd store forhåpninger til denne filmen, og den skuffer ikke.Skaperne har prøvd å gjøre filmen så autentisk som mulig i forhold til bibelen. Likevel er det tatt noen friheter når det kommer til de tre vise menn og andre forhold slik at filmen kan vare de 90 minutter den skal uten å bli kjedelig. De har også droppet noen detaljer slik som englekoret for hyrdene på marken, og de er ikke veldig nøye med å sitere bibelen slik noen andre Jesusfilmer har hatt som mål. De lykkes på langt vei, men det blir litt mye tradisjon blandet med bibelen føler jeg og vi får mye av det vi er blitt opplært til å tro. Mange av de bildene vi er vant med og de forestillingene vi har fått servert gjennom oppveksten dukker opp, noe som kanskje gjør at filmen plasserer seg godt inn i en etablert tradisjon. Den sjokkerer ikke slik ”The Passion of Christ” gjorde, tvert imot.Noe av kritikken gikk mot Keisha Castle-Hughes i rollen som Maria, at hun gjorde en altfor følelsesløs og anonym tolkning av rollen. Jeg kan være litt enig i det, men synes filmen viser en mer tenkende og voksen Maria i sin unge alder som på en måte passer henne. Hun var jo ikke hvem som helst. Når man lager en film så har man lov til å gi sine tolkninger av personene uten at de trenger være feilaktige. Jeg synes ellers de har gjort en veldig fin jobb med skuespillet. Når det kommer til det filmatiske synes jeg det ble litt overdrevet gjenskapning av særlig Jerusalem i bakgrunnen, for selv om det er vakkert å se på så ser man at det ikke er helt ekte, kanskje da særlig litt i kontrast til resten av filmen.Et must til juletider for å minne oss på hva som virkelig er årsaken til høytiden.
6.33 av 7 - -
0.58 sekunder