Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Mary of Nazareth (2012)

Historien om Maria, Jesu mor, fra hennes barndom, gjennom hennes rolles om mor for Jesus og helt til Jesu oppstandelse.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

2t 41min
Maria di Nazaret, Maria
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Giacomo Campiotti
Forfattere
Francesco Arlanch
Manusforfatter
Skuespillere
Alissa Jung
Maria
Andreas Pietschmann
Jesus
Marco Foschi
Johannes Døperen
Paz Vega
Maria Magdalena
Remo Girone
Pilatus
Toni Laudadio
Peter
Marco Rulli
Johannes
Andrea Giordana
Herodes
Antonella Attili
Anne
Produsenter
Luca Bernabei
Luca Bernabei
Produsent
Matilde Bernabei
Produsent
Vincenzo Mosca
Produsent
Martin Choroba
Produsent
Daniele Passani
Produsent
Vincenzo Mosca
Medprodusent
Sara Melodia
Produsent
Martin Choroba
Medprodusent
Franziska An der Gassen
Sjefsprodusent
Franziska An der Gassen
Produsent
Annet
Guy Farley
Komponist
Cosimo Gomez
Produksjonsdesign
Alessio Doglione
Redigering
Enrico Lucidi
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Evangeliet med fokus på Jesu mor

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmer om Maria, Jesu mor, har ofte en tendens til å kjempe litt med å holde unna alt for sterk påvirkning fra den katolske kirken som holder Maria veldig høyt i ære. Jeg hadde dette i tankene når jeg så denne, og selv om det er subtilt så er Maria i filmen mor til kun Jesus, hun har en særegen rolle i flokken, ble sendt til lære hos rabbi i ung alder, og noen ganger filmet på en måte som kan sammenlignes med positurer fra kunsten. Det finnes slike nikk til tradisjonen, men filmen har også en veldig god og jordnær tone.

Vi følger historien fra Maria var ung, når hun treffer Josef, får vite hun er med barn, gnisningene dette skaper, fødselen til Jesus, hennes rolle som mor når Jesus starter sitt virke, hennes rolle som rollemodell for andre kvinner, og ikke minst hennes rolle når Jesus dør og oppstår. Det gjort noe diktning av ting bibelen ikke sier noe om, noen deler av evangeliene er sydd sammen på helt greit vis men alt i alt føler jeg filmen holder seg trofast til budskapet og bibelens handling. Det er såklart tatt friheter, og det er helt greit med meg så lenge de holder seg nær i en slik film.

Siden det også er en Jesusfilm, så er det også litt viktig hvordan Jesus fremstår. For meg var han altfor pen, altfor polert, men med en god og glad utstråling. Gjorde bra i noen scener, men andre ganger var det litt til å riste i hodet av. Maria er riktignok også meget pen men hennes rolle passet noe bedre. Det merkes også at skuespillerne ikke alltid er stø i engelsk og stemmesporet er lagt til i etterkant noe som ødelegger opplevelsen noe.

Jeg så denne i julen og det var fint at filmen tok god tid ved Jesu fødsel. Hele historien er med både med gjetere og vise menn.
5 av 7 - -
0.57 sekunder