Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Gospel of John (2014)

Livet til Jesus Kristus fortalt slik det står skrevet i Johannesevangeliet. Fortalt på engelsk og følger New International Version av teksten. Skuepillerne snakker Arameisk.

Vurdering

5.3 av 1 stemme

Fakta

2t 40min

Medvirkende

Regissør
David Batty
Skuespillere
El Housseine Dejjiti
Judas Iscariot
El Mahmoudi M'Barek
Simon Peter
Brian Cox
Fortellerstemme
Mourad Zaoui
Johannes
Hassan Mejlale
Nicodemus
Leila El Fadili
Maria Magdalena
Ilham Oujri
Samaritanske kvinnen
David Harewood
Forteller
Abdelaziz N'Mila
Andreas
Produsenter
Brent Ryan Green
Produsent
Hannah Leader
Produsent
Mart Green
Produsent
Ray Bruce
Produsent
Hamid Herraf
Produsent
Dave Hanon
Medprodusent
Hicham Hajji
Produsent
Annet
Mike Fowlie
Produksjonsdesign
Ben Hilton
Redigering
Ben Hodgson
Cinematografi
Amory Leader
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Seriøs og barsk Jesus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne ord for ord Jesus filmen som tar for seg Johannesevangeliet, slik som også filmen med samme tittel fra 2003 gjorde, er av ganske annen karakter enn filmen ti år tidligere. Her sitter smilet til Jesus langt inne og han er generelt sett mindre åpen. Minene hans er mer seriøse. Det er valgt å spille inn filmen på Arameisk, slik som The Passion of Christ, men her er alltid fortellerstemmen som leser opp bibelteksten i fokus. Selv om filmen innimellom fungerer godt og kanskje til og med gir et mer realistisk bilde av Jesus, så er det som helhet en mer langdryg film der det blant annet er noe gjenbruk av materiale for å dekke de delene hvor det er lite handling og mye tale fra Jesus sin side. Filmen er mer bakgrunn mens teksten er forgrunn.

Ved å “lese” johannesevangeliet slik så får man som alltid en del nye innblikk i teksten, slik som hvor mye av den er Jesus som snakker, hvor ofte han sier “sannelig, sannelig” og generelt sett et nytt innsyn i materialet. Slik er det ikke feil selv om man kan være uenig med hvor god oppleseren er og hvor mye filmen som havner som illustrasjon i bakgrunnen legger til av både godt og vondt. Jeg setter alltid pris på noe annerledes, men det mest oppmuntrende er ikke dette å se på, spesielt sammen med noen som ikke kjenner materialet så godt. Det er ikke laget for underholdning. Johannesevangeliet fra 2003 blir fort en annen og mer positiv opplevelse som passer bedre til skjermen. Kanskje det bare er bibeloversettelsen som er valgt, eller at i den eldre versjonen så lar man Jesus tale framfor at fortellerstemmen taler over Jesus. Noen ganger, selv om filmen følger teksten, så er det ikke alltid det samme på filmen som det blir lest opp mens andre ganger er detaljer beholdt. For eksempel, leses det at prestene slo til Jesus når han ble forhørt, men det ble ikke vist. Når det leses at Peter satte på seg sin kappe i båten, så er det tatt med.

Kankjse denne faller i god jord hos noen som savner en mer seriøs Jesus som er mindre amerikanisert og mer realistisk. Jeg lurer litt på om Markus, Matteus og Lukas versjonene av samme regissør og skuespillere gir oss et annet bilde av Jesus eller mer av det samme, og om de også deler klipp - det gjenstår å se. Det er likevel et spennede prosjekt, “Lumo Project” å brukes samme Jesus gjennom alle fire evangeliene.
5.3 av 7 - -
0.35 sekunder