Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Magdalena: Released from shame (2008)

En kvinne blir tatt i hor, ei annen blir ignorert og nedtrykt på grunn av sitt utsvevende liv. Enda ei var uren i 12 år på grunn av sin sykdom, og ei var en enke som sørger over tapet av sin sønn. En rød tråd av skam, sorg og håpløshet følger disse kvinnene.

Etter å ha fulgt Jesus(Deacon) i 3 år observerte Maria Magdalena(Ritz) disse tingene, og flere. Hun var vitne til forandrede liv, mirakler, og resultatet av håpets gjenopprettelse. Fra Jesus lærte Maria å se mennesker på en helt ny måte. Dette forandret også hennes liv ved at hun ble fridd fra demoner.

Vurdering

4.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 22min
Magdalena: Through Her Eyes
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Nancy Sawyer Schraeder
Manusforfatter
Skuespillere
Gigi Orsillo
Venn av Maria
Al Galvez
Disippel
Adam Meir
Disippel
Paulie Rojas
Unge Maria
Hank Golack
Fariseer
John Stapp
Fariseer
Rebecca Ritz
Maria Magdalena
Guy Britwhistle
Jesus
Shira Lane
Rivka
Produsenter
John Shepherd
John Shepherd
Medprodusent
Dave Ross
Sjefsprodusent
Jim Schmidt
Jim Schmidt
Produsent
Jason Behrman
Medprodusent
Jill Schrag
Produsent
Annet
John Schmidt
John Schmidt
Redigering
Dave Avanzino
Produksjonsdesign
J.A.C. Redford
Komponist
Joseph W. Calloway
Cinematografi
John Bisharat
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Evangeliet fortalt av Maria Magdalena

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi får høre Maria Magdalena fortelle historien om hvordan hun møtte Jesus, og vi får frem hennes store vitnesbyrd basert på evangeliene i det Nye Testamentet. Samtidig får vi et kort sammendrag av skapelsen, Abrahams velsignelse, Jesu fødsel og til slutt, gjennom Maria Magdalenas øyne Jesu liv, død og oppstandelse.Når jeg merket meg at Brian Deacon, som spilte Jesus i verdens mest sette Jesusfilm fra 1979, spiller Jesus i denne filmen, så måtte det selvfølgelig være tilfelle at filmskaperne har tatt klipp fra nevnte film og lagt inn i denne historien med nyinnspilte klipp fra livet til Maria Magdalena. Har du ikke sett overnevnte Jesus film så har det kanskje ikke så mye å si for deg, men har du gjort det så vil det kanskje plage deg litt mer hvis du er prippen på kvalitet og budsjett. Siden jeg har sett Jesusfilmen fra 1979 så merket jeg meg dette ganske fort. Det er også satt inn en stand in, eller en som ligner på Brian Deacon i andre klipp der man ser ham litt fra avstand. Dette er gjort ganske bra, men allikevel ikke veldig imponerende å velge en slik metode, selv om det kan fungere for den ukritiske filmtitter.

Skapelsesberetninger er kort og fint fortalt bortsett fra unødvendig fjellfotografering som tydelig kan sees å være et resultat av syndefloden, men dette har nok ikke filmskaperne tenkt noe særlig på regner jeg med.Når disse ting er sagt så klarer filmskaperne ganske godt å etterligne bildekvaliteten fra 1979 filmen til de nyinnspilte klippene, noe som er med og redder litt av filmens troverdighet. Lyden er ganske lav, selv om man skrur volumet opp, historien er greit vevd sammen og man har gjort det så godt det lar seg gjøre med resurssene man har tilgjengelig til lavbudsjetts å være.Filmen passer bra for dem som ikke har fått sett Jesusfilmen fra 1979 og ikke kjenner til den noe særlig, samtidig som den passer for kvinner som kanskje sliter med dårlig selvbilde og føler at de ikke er verdt stort. Selvfølgelig passer den også for menn, men kanskje best for kvinner, med dens kvinnefokus, men samtidig også sitt gode fokus på Frelseren.
4.67 av 7 - -

En ny vinkling på historien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Magdalena: Released from shame” er laget av de samme som laget Jesus filmen fra 1979, og filmen baserer seg delvis på denne og bruker veldig mye av den filmen. Særlig i talene til Jesus samt noen helbredelser, men de fletter inn nytt materiale. Det fungerer faktisk overraskende godt selv om man merker hvor den gamle filmen er brukt. I Denne filmen er det likevel lagt vekt på kvinnene som Jesus møtte fram vinkelen til Maria Magdalena som også er fortelleren av Jesus historien. Skuespillet på det nye materialet er ganske statisk, men noen ganger veldig bra, og settene er altfor ”fine” og det er brukt mye studio. Noen ganger er det filmatiske veldig godt og andre ganger slites det litt med fokus.Jeg hadde håpet litt mer. Mye av det ”nye” er bare bilder av kvinnene som tilskuere som er klippet inn. De historiene som er nye, slik som hun som ble tatt i hor, er veldig godt gjennomført – mens kvinnen ved brønnen ikke fungerer helt like godt. Det varierer, men det er likevel sterke historier og veldig fint å ha fokus på kvinnene og få servert alle historiene i en film sammen med kjernen i evangeliet, Jesu død og oppstandelse. Filmen begynner dessuten helt i begynnelsen i skapelsen med Adam og Eva.
5 av 7 - -
0.5 sekunder