Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

One Who Was There (1979)

En kvinne, alene og mett av dage, er på vei hjem til Magdala. På veien møter hun en ung predikant som preker om Jesus, frelseren, og hun blir med ham hjem på fest. Der bryter de brød og det viser seg at hun kjente Jesus. Hun var en av de som var der da det skjedde.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

36min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Donald Hughes
Forfattere
Suzy Loftis
Forfatter
Donald Hughes
Manusforfatter
Suzy Loftis
Manusforfatter
Skuespillere
Maureen O'Sullivan
Gamle Maria Magdalene
Tisa Farrow
Unge Maria
Produsenter
Edgar A. Gossard
Produsent
James C. Campbell
Sjefsprodusent
Annet
H. H. Highfill Jr.
Redigering
Bill Godsey
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Å gjenfinne gløden for evangeliet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Maria har blitt en gammel ensom dame som har mistet den gløden hun engang hadde og føler seg forlatt av disiplene som en etter en har måtte bøte med livet. I denne sterke framstillingen så er Maria litt bitter, men hun husker likevel det som skjedde som det skulle vært i går. Når hun møter noen kristne og deres kjærlighet til hverandre på veien til sine røtter for å finne fred, så minnes hun tilbake til de hendelsene som en gang forandret livet hennes og livet til alle de som fulgte Ham.Jeg forventet ikke i det hele tatt noe som var så gripende og vakkert fortalt som denne historien. De har fått plass til utrolig mye godt i den korte tiden filmen varer og man sitter igjen med et inntrykk av at dette er noe av det beste du har sett når det kommer til å gjenfortelle evangeliet. Maureen O’Sullivan gjør en utrolig bra rolle som Maria, men settene, kostymene og statistene gir en følelse av at filmen ellers er litt for urbant og kunstig. Men for meg gjør ikke det noe for filmen fikk meg til å være klistret til skjermen.Er det en film som gjenforteller evangeliet i kortversjon så er det veldig få som er så gode og jordnære som akkurat denne.

5.67 av 7 - -

Om å tro på noe man ikke har sett

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en historie om Maria Magdalena som er på reise fra Jerusalem til sitt hjemsted i Gallilea år 64 etter Kristus. Som en av de få får hun vitnet med de fordelene hun har ved å ha møtt Mesteren selv, men hun har ikke sett fordelen ved å tro uten å ha sett.Filmen er desverre veldig lavbudsjetts og lavkvalitets, kanskje årstallet har noe å si, men mye penger er det ikke brukt her, selvom de har fått selveste Maureen O'Sullivan til å spille hovedrollen. Men ensidig kameraføring, noe kornete bilde og dårlig musikkfremføring blir dette noe tamt men samtidig er det den lille biten av evangeliet som fåes fram på en god måte som er med å løfte denne litt. Mye av budskapet glir litt bort under litt dårlig fremføring av budskapet, selvom det jo er der, men den klarer liksom ikke gripe tak i hjertet!Det er også noen ting man kan stusse på som kommer frem, f.eks. det at det virker som om denne ene mannen som inviterte Maria til et møte hos seg har tatt nattverden ofte nok til å huske hva man skal si, og ikke at Maria trenger å hjelpe ham, men samtidig så brukes situasjonen til å vise frem mer av hvem hun er i dette tilfellet.Filmen kommer jo med et fint ordtak ved å si at "Hans kraft var Hans kjærlighet, den forvandlet oss alle". Tross noen lyspunkter så holder nok ikke denne til noen topp plasering blandt kristne filmer, men et greit forsøk på å få frem noe viktig. Filmen blir på en måte kjedelig i lengden selvom den er kort.
3.33 av 7 - -
0.47 sekunder