Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

St. John in Exile (1986)

Johannes(Jones) sitter i fengsel, den siste levende av Jesu tolv disipler. Han er fortsatt full av liv, humor, sterk i ånd og sprek til å være opp i årene. Gjennom hans øyne gjenopplever vi de sterke og bevegende hendelsene med Jesus som forandret menneskehetens historie for alltid.

Vurdering

5.33 av 1 stemme

Fakta

1t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Lory Basham Jones
Forfattere
Don Berrigan
Manusforfatter
Skuespillere
Dean Jones
Johannes
Produsenter
Loren Steadman
Produsent
Annet
Jay Rich
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En god monolog med Johannes

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den Emmy-pris vinnende regissøren Dan Curtis står for regien i denne monologen om Johannes og hans opphold på øya Patmos, der han forteller om Jesus, omtrent slik det vil komme til å stå i hans evangelium, om martyrene og ikke minst så får vi et innblikk i de siste dagene av hans liv på denne øya før friheten venter ham på fastlandet.En fint monologisk portrett som holder seg for det meste nær til det bibelske budskapet. Det er tatt friheter her og der, men budskapet holder så å si mål.

Vi ser at Johannes her sliter litt med sitt temperament og innrømmer det, men samtidig så skylder han på Jakob, at han var verre. Slike ting tror jeg Johannes, i den alder han var, allerede hadde overvunnet. Bibelen snakker heller ikke noe om at han skulle vært en slik temperamentsfull apostel. Men når det er sagt så får vi frem viktige ting i evangeliet og det hele blir stort sett presentert på en levende måte.Filmen er et filmatisert teaterstykke, eller monolog hvis man vil kalle det for det, med publikum til stede, og vi kan se at publikumet blir fenget av det. Vi får også del i humor, slik at det ikke går an å la være å trekke på smilebåndet underveis. Vi får også en sang laget av skuespilleren Dean Jones, som spiller Johannes.Alt i alt et godt stykke teater, med sine intense og mektige øyeblikk, samtidig som den kan virke noe langdrøyd til tider. Den gir oss også anledning til å forestille oss de som befant seg rundt Johannes under hans opphold på Patmos. Et stykke som bl.a. har blitt anbefalt av Billy Graham, Jack Hayford og Charles Colson. Se denne, spesielt hvis du er interessert i Johannes evangeliet, Åpenbaringen og de første kristnes martyrium!
5.33 av 7 - -
0.23 sekunder