Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Stephen's Test of Faith (1998)

Det er tøft for en tolvåring å bli avvist og foraktet av sine jevnaldrende. Det fortviler den unge Stephen(Kumatz). Han forteller om dette hjemme til sine foreldre. Denne natten får Stephen en drøm som tar ham med på en reise gjennom historien der han møter på Jesus(Newman), martyren Stefanus(Arnold), familier som skal til å kastes til løvene i kolloseum, William Tyndale(Gary), kristne barn i dagens Midtøsten og andre som våger å dele sin tro. Stephens syn av Kongeriket og definisjon av "Kristen" blir revolusjonert og han får nytt mot til å møte hverdagen.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

27min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Steve Cleary
Manusforfatter
Skuespillere
Chip Arnold
Martyren Stefanus
Daniel Kumatz
Stephen
Ben Clayton
Apostel
Brenton Roberts
Henry Phillips
Jeffrey Alfiero
Peter
Ben Ryan
Saul
Tom Newman (VII)
Jesus
Lon Gary
William Tyndale
Cecil Jones
Engelsklærer
Adam Warfield
Billy
Produsenter
Steve Cleary
Sjefsprodusent
Stephen Yake
Produsent
Cindy Montano
Produsent
Tom White (XI)
Sjefsprodusent
Annet
Patti Gipson
Redigering
Jim Cooper
Komponist
Jeff Steinborn
Cinematografi
Darla Koreiba
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En film alle vestens kristne burde se

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en inspirerende kortfilm om Stephen, oppkalt etter Bibelens Stefanus, som blir mobbet på skolen for å ha tatt med seg bestefars bibel i et foredrag han skulle holde. Hans tro blir satt på prøve og det hele blir mer enn vanskelig. I etterkant får han en merkelig drøm som han aldri kommer til å glemme, hvor han blir tatt med helt tilbake til Jesu tid, og videre blir han vitne til martyrdøden til flere Gudfryktige menn.



Organisasjonen ”The Voice of the Martyrs” har fått til en kortfilm med et enkelt og direkte budskap om det å stå for det man tror på og ikke gi etter når forfølgelsen kommer. Det er jo mange før oss som har lidd så mye større skjebner enn det vi kan tenke oss. Hvorfor skamme seg over evangeliet da? Filmen viser oss en fin og rask gjennomgang av noen kjente martyrskikkelser gjennom kirkehistorien, deriblant bibelens Stefanus, bibeloversetteren William Tyndale, kristne som ble kastet til løvene og ikke minst noe av den forfølgelsen som også skjer i dag.



Filmen kan åpne med noe som kan virke som laber filmkvalitet, men etter hvert så blir det bedre enn man trodde det skulle bli. Daniel Kumatz gjør en god jobb i rollen som Stefanus og skuespillet fungerer stort sett ganske greit. Selvfølgelig er det ting å plukke på når det kommer til kvaliteten, men budskapet er såpass godt lagt til rette at dette fungerer gjennomsnittelig godt nok.



En god film som kan anbefales til visning i menigheter og blant venner. Den gir oss en innsikt i hvor lite vi egentlig blir forfulgt for vår tro her i vesten i forhold til det kristne har blitt gjennom historien. Dette er en oppvekker som viser hvor privilegerte vi egentlig er, eller egentlig ikke er? For Bibelen sier at ”alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, blir forfulgt.” (2.Tim 3:12).
5 av 7 - -
0.28 sekunder