Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

De største mirakler: Saul av Tarsus (1990)

Saul(Nissen) av tarsus er en av de mest dramatiske personforvandlinger som er hentet fra Bibelen. Saul er fariseer, forfølger og spotter de kristne, får de fengslet og dømt til den sikre død. En dag på vei til Damaskus får Saul en mirakuløs åpenbaring fra himmelen. Hendelsen og sjokket etter å ha blitt slått til jorden og blitt blind, gjør at Saul endrer både navn og personlighet. Han gjenoppstår som Paulus og blir en av de største misjonærer og apostler som er beskrevet.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

5
29min
Saul of Tarsus
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Nissen
Manusforfatter
Orson Scott Card
Manusforfatter
Skuespillere
Brian Nissen
Saul av Tarsus
John Runnels
Stefanus
Bernie Van De Yacht
Samuel
Gregory Snegoff
Kaifas
Tony Larimer
Gamaliel
Jonathan Hogan
Spion
Jack Whitaker
Vitne
Produsenter
Richard Rich
Produsent
Terry L. Noss
Medprodusent
Jared F. Brown
Sjefsprodusent
Annet
Lex de Azevedo
Komponist
James Koford
Redigering
Terry L. Noss
Redigering
Thomas J. Tobin
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Kort og raskt fortalt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en god, kort og rask versjon av livet til Paulus. Richard Rich får tilpasset det til et barnepublikum og får frem budskapet om at Jesus lever og tilgir.Med sine 29 minutter klarer denne ikke gi så veldig mye, men filmen begynner med rettegangen og steiningen av Stefanus, og Paulus liv til han blir senket ned i en kurv av sine medkristne og etter det får vi en sang av Paulus som tar for seg resten av tjenesten i veldig korte trekk og som da avsluttes med at Paulus skal bort å halshugges.

Jeg savnet Stefanus tilgivende ord når han ble steinet, noe som burde vært vesentlig. Vi ser også at de kristne kalles kristne helt fra starten av her, selv om de egentlig først ble kalt kristne noen år senere. Vi ser heller ikke at Ananias sier at Paulus skulle bli fylt av Den Hellige Ånd ved hans håndspåleggelse(Apg.9:17) men kun få synet igjen og bli døpt. Den Hellige Ånd, som var meget vesentlig blant de første kristne, blir heller ikke nevnt så vidt jeg kunne legge merke til.

Filmen avsluttes med en fin sang som gir oss et veldig kort sammendrag av Paulus virksomhet.Jeg synes allikevel denne var fin å se og gir oss et lite glimt inn i livet til noen av de første kristne. Kanskje en av de beste filmene i serien. Denne er fin for barn som kan engelsk eller lese norsk tekst.
5 av 7 - -
0.31 sekunder