Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Urtidens drama: Abraham og Isak (1992)

Til tross for Abraham(Rowland) og hans kone Sara's(Hale) høye alder, har Gud lovet at ved et mirakel skal Sara føde en sønn. De ler av det hele, men miraklet skjer, og det blir en sønn som blir kalt Isak. Men Gud vil også sette Abraham på en prøve. En prøve som for Abraham skal bli hans vanskeligste beslutning; han skal ofre sin egeneste sønn Isak!

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

5år
25min
Abraham & Isaac
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Nissen
Manusforfatter
Skuespillere
Oscar Rowland
Abraham
Daniel A. Keeler
Engel/Guds stemme
Ruth Hale
Sara
Matthew Best
Isak (2)
Jonathan Best
Isak (1)
Christopher P. Angelos
Ismael (2)
Patrick J. Lawson
Ismael (1)
Donna K.W. Johnson
Hagar
Produsenter
Richard Rich
Produsent
Annet
Lex de Azevedo
Komponist
James Koford
Redigering
Thomas J. Tobin
Redigering
Randy Paton
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Kortfattet og enkelt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Richard Rich, som har mer enn 14 års erfaring fra Disneys animasjonsstudio og har regissert filmer som Svaneprinsessen, The Fox And The Hound, The Black Cauldron og mange flere, tar seg til rette i bibelanimasjonsproduksjon, og i dette tilfellet om Abraham og Isak. Meget enkel og kort tegnefilm som passer best for små barn, men i Norge så må man kanskje opp i lesealder for å få noe særlig ut av filmen, grunnet engelsk tale og norsk tekst. Men filmen gir et ganske raskt og enkelt innblikk i historien om Abraham og Isak, og starter med Ismaels fødsel og slutter med Abrahams største valg om å ofre Isak.Dette er ganske langt fra noe kvalitetsfilm, men passer godt en rolig familieettermiddag for barn og resten av familie.

Filmen kommer også med et godt poeng om hvorfor man skal ofre det beste, nemlig at det er et tegn på ydmykhet og takknemlighet!
3.67 av 7 - -
0.3 sekunder