Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - David og Goliat (1986)

Kongeriket Israel møter en farlig trussel når den fryktelige hæren til filisterne marsjerer over grensen. I frontlinjen hos den invandrende hæren går en kjempe av en kriger: Goliat(Bernardi). Den digre kjempen gir israelittene en utfordring: Han vil møte en av dem i kamp, mann mot mann. Hvis Goliat blir slått, skal filisterne tjene israelittene. Men hvis Goliat vinner, da blir israelittene slaver.

I førti dager gjentar Goliat utfordringen, og likevel står ikke én mann fram for å kjempe for sitt land. Men en gutt gjør det: David(Benson) heter han. Kong Saul er imponert over hans mot og legger nasjonens forsvar i Davids hender, enda han bare kjenner David som en sauegjeter, en som synger salmer i slottet. Bevæpnet med bare en slynge og sin tro på Gud, går David ut for å møte denne mektige fienden.

Vurdering

2.84 av 2 stemmer

Fakta

5
25min
David and Goliath, The Greatest Adventure: Stories from the Bible - David and Goliath
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Harvey Bullock
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Rye
Stemme
Terje Strømdahl
Norsk stemme
Inger Teien
Norsk stemme
Øystein Wiik
Norsk stemme
Ivar Nørve
Norsk stemme
Finn Schou
Norsk stemme
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Lew Saw
Medprodusent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Hoyt Curtin
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Derek, Moki og Margo møter David og Goliat

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Derek, Moki og Margo havner blant de beryktede filisterne men klarer etter hvert å rømme fra et slitsomt slavearbeid. Rømmingen fører dem til Davids sauemarker og Isais hus. Når David tar seg turen for å gi mat til brødrene sine på krigsmarken så hører han Goliats utfordring om en tvekamp. Denne kjente historien om David og Goliat er i gang!Historien fra 1.Samuelsbok 17 blir tatt fram her, med Derek, Moki og Margo som utenombibelske gjester. De inngår et vennskap med David og Isai, Davids far, og blir med som øyenvitner på det som skjer. Bortsett fra disse barna som blander seg inn i Davids ærend så holder den seg greit nok til det Bibelske.Kvalitetsmessig ikke det helt store, men for barna så kan dette bli underholdende. Noe mer blodsprut og voldelige sekvenser enn i de fleste andre filmene i denne serien, men det tror jeg barna nok vil tåle. Et greit stykke søndagsskolepensum!
3.67 av 7 - -
0.32 sekunder