Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - Noas Ark (1986)

Vold og forbrytelser dekker jorden, og Gud er sint. For å straffe denne ondskapen lover Gud å dekke jorden med en vannflom. Bare en enkelt mann og hans familie vil bli spart fordi de er de eneste som lever etter Guds lover. Denne mannen er Noa.

Gud befaler Noa å bygge en ark og fylle den med to av hvert dyr som lever på jorden. Noa og sønnene hans må tåle både hånlige ord og sabotasje fra sine onde naboer, mens de bygger arken. Men Noa og familien hans holder ut. De arbeider dag og natt for å fullføre det oppdraget Gud har gitt dem.

Noas tro viser seg å være rett når himmelen en dag åpner seg for et regnskyll som varer i 40 dager. Men dette er bare begynnelsen på hvordan Gud vil teste Noas mot og hengivelse.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

5
26min
Noah's Ark, The Greatest Adventure; Stories From the Bible - Noah's Ark
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Harvey Bullock
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Rye
Stemme
Terje Strømdahl
Norsk stemme
Inger Teien
Norsk stemme
Øystein Wiik
Norsk stemme
Ivar Nørve
Norsk stemme
Finn Schou
Norsk stemme
Rolf Arly Lund
Norsk stemme
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Bruce D. Johnson
Produsent
Lew Saw
Medprodusent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Hoyt Curtin
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Noa og noe av det vi ikke har lest i Bibelen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne korte tegnefilmen i serien ”The Greatest Adventure” begynner i 1.Mosebok 6:13 da Gud forteller Noa at Han vil ødelegge alt liv på jorden pga. all ondskapen som herjer på den. I tillegg til Bibelens historie møter vi Margo, Derek og Moki som ved hjelp av en tidsmaskin har kommet seg tilbake til Noahs tid og opplever flommen og livet på arken med sine egne øyne.Ja, det er lagt inn et fantasipreg i filmen ved å la tre barn reise tilbake i tid for å oppleve verdenshistoriens største naturkatastrofe. De blir kjent med Noah og hans familie og de blir gode venner. Dette er nok satt inn bevisst for barnas skyld, men jeg synes dette er noe unødvendig hvis man vil lære barna måten det skjedde ut fra Bibelen.

Båten virker heller ikke å være helt tett når flommen kommer og mannskapet må skynde seg å tette hullene og fjerne vannet før ting virkelig kunne gå galt. Det er også en del andre ting man kunne sette en liten finger på, men hovedpoengene er lagt inn selv om historien beveger seg litt for fort sammenlignet med Bibelen. En annen ting som kunne vært utelatt er vurderingen å drepe alle dyr pga. matmangel på båten og ikke noe synlig land i sikte. Heldigvis skjer ikke dette og duen kommer akkurat tidsnok med bladet i nebbet.

Vi ser jo også et noe humoristisk preg over filmen, for eksempel to skillpadder som gjør alt for ikke å komme for sent om bord.Kvaliteten skuffer nok, og hadde animasjonen vært noen hakk bedre, hadde nok filmopplevelsen også blitt det. Dette har nok sikkert med budsjett og resurser i 1986, da filmen ble laget, å gjøre.Dette blir en under middels skildring av den kjente Bibelhistorien som sikkert kan brukes i søndagsskoleundervisning og lignende, med henhold til at barna blir fortalt hva som er fantasi og hva som er bibelsk i film vs. bibel.
3.33 av 7 - -
0.3 sekunder