Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - Skapelsen (1988)

I landet Nod, like øst for Eden, sitter en mesterlig forteller og maler historen om Verdens opprinnelse. Han forteller om Guds Ånd som beveget seg over vannet, om hvordan plantene og dyrene ble skapt, og hvordan Adam ga dem navn. Han forteller hvordan Eva ble skapt.

Så var Adam(Singer) og Eva(Zimbalist) ulydige mot Guds befaling og spiste av den forbudte frukten. Derfor sender Gud dem ut av Edens hage.

For barna som hører på, er det en leksjon i faren ved å være ulydige mot Guds vilje. Fortelleren minner barna om at dette var bare begynnelsen for hele menneskeslekten.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

5
28min
The Creation, The Greatest Adventure; Stories from the Bible - The Creation
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Inger Teien
Norsk stemme
Les Tremayne
Stemme
Tim Curry
Slangen
Marc Singer
Adam
Finn Schau
Norsk stemme
Nicolay Lange-Nielsen
Norsk stemme
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Bruce D. Johnson
Medprodusent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Hoyt Curtin
Komponist
Gary William Friedman
Komponist
Tom Worrall
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En grei animert skapelsesberetning

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne tegnefilmen får vi med oss jordens spede begynnelse, fra skapelse til menneskets ulydighet og bortvisning fra Edens hage. Utenom dette så får vi et lite innblikk i moderne tid der fire barn finner et mystisk hull i bakken som leder til en tidsmaskin som fører dem langt tilbake i tid der de får høre skapelseshistorien av en av oldtidens historiefortellere.Selv om det er satt inn en liten sidehistorie med et fantasipreg så er det skapelsen som har fokuset. Hvis man skal gå inn i detaljer og kommentere noe av filmen kontra bibelen så legges det til noen små elementer selv om den stort sett holder seg til det Bibelske ord. Vi ser bl.a. at jorden eksploderer i vulkaner og lava i det den tørre jorden kommer til syne. Slangen blir også kalt det mest onde dyret som Gud skapte, men i dette tilfellet så tror jeg slangen var på lik linje med alle andre dyrene, bare at djevelen hadde tatt på seg denne slangeskikkelsen som en metode å lure mennesket på. Men interessant er det å se at slangen har føtter som forsvinner da Gud sier at ”på buken skal du krype”(1.Mos.3:14).Kvalitetsmessig er det jo ikke noe mer enn det man kan forvente fra 80-talls animasjonsfilmer, og når det er sagt så kunne det hele også ha lignet mer på de paradisiske tilstandene som var i Edens hage. Etter min mening ser det litt for høstlig ut. Allikevel er det noen kule sekvenser for barn som gjør skapelsen levende for dem.”The Greatest Adventures” er en artig barneserie av bibelfilmer på noenlunde like linje som ”Urtidens drama”/”De største mirakler”. Serien er et fint verktøy på søndagskoler eller i barnemøte sammenheng, der man bl.a. i etterkant kan samtale litt med barna om temaet som kommer fram.
4.67 av 7 - -
0.23 sekunder