Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Urtidens drama: David & Goliat (1995)

David(Marshall), den yngste av mange brødre får ikke bli med når resten av brødrene drar ut for å bekjempe filisterne. Den største av alle filisterne blir kalt Goliat(Billingslea), han vil kjempe mot en Israelitt ved å inngå en spesiell avtale. I 40 dager lever Israelittene i frykt for kjempen som hver dag kommer for å brøle ut sin utfordring, David som skal bringe mat til brødrene sine, har mot, stoler på Gud, og har noe annet som skal til for å nedkjempe Goliat.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

5
24min
David and Goliath
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Nissen
Manusforfatter
Skuespillere
Ray Porter
Kong Saul
Kelly AuCoin
Kaptein, Ozem, Kilsah
Andrew Marshall
David
Jamie Newcomb
Rosh
Kim McCallum
Borash
Aldo Billingslea
Goliat
John Toppo
Jonatan
Sandy McCallum
Profeten Samuel
Kelly Aucion
Kapteinen
Produsenter
Richard Rich
Produsent
Terry L. Noss
Medprodusent
Jared F. Brown
Produsent
Seldon Young
Sjefsprodusent
Doug Martin
Sjefsprodusent
Tom Tobin
Medprodusent
Annet
Lex de Azevedo
Komponist
James Koford
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Lever opp til sin tittel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne gangen tar Richard Rich fram den berømte historien om David og Goliat i tegnefilmversjon. Historien om en enkel gjetergutt som blir utnevnt til konge av Gud, ved profeten Samuel, og som slår kjempen Goliat med sitt enkle gjetervåpen, nemlig slyngen!Filmen holder seg ganske tett til Bibelens budskap, men er nok kortet ned endel fra den opprinnelige historien fra Bibelen for å tilpasse seg tegnefilmseriens episodelengde.

Filmen proklamerer bl.a. verset om at lydighet mot Herren er større enn offer slik 1.Sam. 15:22 nevner og den får fint frem budskapet til barna uten å ta frem de verste voldssekvensene, der de forståelig nok ikke viser halshuggingen av Goliat og krigssekvensene mot amalektittene og filisterne, men fokuserer fint på det som filmen skal handle om, nemlig David og Goliat.Kvalitetsmessig bærer denne tegnefilmepisoden standard «Urtidens drama» kvalitet som ikke er så veldig mye å klage over og heller ikke så mye å skryte over, men helt ok.Alt i alt en enkel og grei tegnefilm om David og Goliat, ikke for lang og ikke for kort, men helt passe. Richard Rich bruker sin gode tegnefilmerfaring, bl.a. fra filmer som «Svaneprinsessen» og har bestemt seg for å lage en lang serie med filmer som har utgangspunktet i Bibelens kjente historier. Dette er bare en av mange!
4.33 av 7 - -
0.32 sekunder