Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Urtidens drama: Josef's gjenforening (1995)

Kaanan hvor Josef's(Nissen) far Jakob(Vipond) og hans 11 brødre bor, er blitt rammet av tørke og hungersnød. I Egypt er det overflod av mat, og Jakob beslutter å sende 10 av hans sønner til Egypt for å kjøpe såkorn. Uten å vite det møter de sin bror som de solgte som slave over 20 år tidligere, og Josef som gjenkjenner sine brødre, men ikke gir seg til kjenne, vil sette dem på en prøve.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

5
26min
Joseph's Reunion
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Nissen
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Altobello
Jamin
Mark Hunt
Simeon
Robert Cottrell
Ruben
Car Campbell
Egypts embetsmann
Jake Williamson
Levi
Neil Vipond
Jakob
Produsenter
Richard Rich
Produsent
Terry L. Noss
Medprodusent
Thomas J. Tobin
Medprodusent
Jared F. Brown
Produsent
Seldon Young
Sjefsprodusent
Annet
Lex de Azevedo
Komponist
James Koford
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En noe skuffende gjenforening

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Josef's gjenforening" er en noe skuffende fortsettelse av "Josef i Egypt" men den har jo også sine gode sider og poenger.Filmen starter når hungersnøden er på sitt verste og Kaanans land og Jakobs hus også er blitt rammet, og merkelig nok så bor Jakob og hans 11 sønner i steinhus, slik som ikke var deres skikk. Vi kan se det godt i "Bibelen: Jakob" der Jakob ser Esau bygge steinhus og har ikke behag i det siden det ikke var i deres fedres tradisjon. Og utifra hva jeg kan se i Bibelen så står det ikke noe om at Jakob flyttet inn i steinhus når hungersnøden brøyt ut.

I filmen kan vi også merke oss at Josef ikke bruker tolk, selvom Bibelen sier at han brukte det når brødrene kom for å kjøpe korn, men kanskje det er satt en liten vri på det slik at mindre barn ikke skal bli forvirret og forstå historien litt bedre. Dette er mer eller mindre bagateller som ikke motsier selveste budskapet i sin helhet.Den største feilen er at Josef ikke gråter når gjenforeningen finner sted. Bibelen sier at Josef gråt så Egypterne og Faraos hus hørte det. Her er det bare smil fra den ene siden til den andre, og ingen uttrykk for tårer.Alt i alt er dette en litt skuffende gjenforeningshistorie og legger seg noen hakk under forgjengeren, selvom man kvalitetsmessig kunne ha forventet seg en noe bedre film når denne er laget 3 år etter den forrige. Budskapet synes jeg også kommer noe svakt fram når alt kommer til alt.
3.33 av 7 - -
0.36 sekunder