Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

De 3 Vise Menn (2003)

Tre vise menn - Kaspar, Melkior og Baltazar - gir seg ut på en strabasiøs reise gjennom ørkenen. Deres oppdrag er å finne de kongelige gavene som Kongenes Konge skal få, og det gjelder å finne dem før de havner i klørne på den grusomme herskeren Herodes. Til å hjelpe seg har mennene et mystisk kart og en sterkt lysende stjerne på himmelen. Men i ørkenens skygger smyger også Herodes onde håndtlanger Belial seg rundt. Han gjør alt som står i hans makt for å stoppe de tre vise menn slik at han selv skal nå først frem til gavene. Det blir et mer spennende eventyr enn noen av dem tidligere har vært med på.

Vurdering

2.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 16min
The 3 Wise Men, Los Reyes magos
Språk: Spansk

Medvirkende

Regissør
Antonio Navarro
Forfattere
Juan Ignacio Pena
Manusforfatter
Juanjo Ibanez
Manusforfatter
Javier Aguirreamalloa
Manusforfatter
Skuespillere
Martin Sheen
Gaspar - Engelsk
Jaci Velasquez
Sara - Engelsk
Imanol Arias
Baltasar - Spansk
Juan Echanove
Melchior - Spansk
Emilio Estevez
Jimmy - Engelsk
Gary Anthony Stennette
Balthazar - Engelsk
Javier Gurruchaga
Herodes - Spansk
Jose Coronado
Gaspar - Spansk
Produsenter
Fernando Martin Sanz
Sjefsprodusent
Eduardo Campoy
Produsent
Claude Carrere
Produsent
Annet
Jose Battaglio
Komponist
Caelo del Rio
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Eventyret om de tre trollmenn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"De 3 vise menn" tar oss med på en magisk ferd om "eventyret" bak de tre gavene, gull, røkelse og myrra. Gull for mot, røkelse for ydmykhet og myrra for å følge hjertet. Vi ser hvordan alle får bruk for spesialitetene deres som kanskje først ikke viser seg å være noen spesialitet hos hver enkelt av dem allikevel. Slik er eventyret kort fortalt!Selvom storyen i filmen fenger og kan være eventyrsk underholdende så holder den ikke mål med det bibelske og denne historien om de tre vise menn er nok blitt diktet opp for å bli et eventyr for barn og et "håp" ved siden av julenissen.

Herodes blir portrettert som en feminin og kvalmende konge av Israel mens de tre vise menn blir portrettert som mer eller mindre helter i trolldom og magi! Saken er da hvorfor blande inn magi, selvom den kan virke godartet, inn den bibelske historien om Jesu fødsel, selvom filmen i seg langt ifra er bibelsk? Det ene positive er når de kommer inn i helligdommen, tempelet, som sikkert skal symbolisere Guds nærvær, så mister de alle sine magiske krefter. Og slik er det jo hvis en trollmann møter Gud, da vil han miste disse kreftene sine og gi dem opp, for trolldom har ikke noe med det gode budskap i Bibelen å gjøre, da må vi holde oss til Den Hellige Ånds kraft!Filmen inneholder også ubibelske og oppdiktede sitater samt noe fjollete og teit humor. Tegnefilm kvaliteten er over middels og musikken er kanskje litt for majestetisk til en film om de tre vise menn å være. Alt i alt en bortkastet film som ikke vil lære noen noe særlig, men baner heller enn vei inn i en ekumenisk New Age verden!
2.67 av 7 - -

Magi, Trolldom og Kongenes Konge

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette var ikke noe jeg forventet i det hele tatt. Jeg trodde det skulle bli en relativt jordnær historie om de 3 vise menns ferd gjennom ørkenen for å ende opp hos Jesusbarnet. Men neida, det blir et fyrverkeri av hvit og svart magi på ferden de tre tilsynelatende vise magikerne har for å finne de tre myteomspennende gavene de skulle gi til Kongenes Konge. Det vil si, ingenting med historien i bibelen å gjøre annet enn at gavene er gull, røkelse og myrra, at det var en stjerne på himmelen og at det var en hersker ved navnet Herodes på den tiden. Jeg lurte på om det var nokk kristent budskap i det at Jesusbarnet ble kalt Kongenes Konge for å gi filmen pluss på budskap, men dessverre faller det til kort når poenget er noe så banalt å tro på de tre vise menn, selv om de må overvinne sine vanskeligheter som frykt, ydmykhet og hardhet(som kan minne oss om noen bibelske verdier) for å få tak i gavene. Det er også gjort noen referanser til det gamle testamentet, slik som historien om Davis og Goliat.Animasjonskvaliteten er god, og ikke minst lyden, men designet på filmen blir litt for mye action, fyrverkeri, barnslig og overdrevent at det ikke faller så godt i smak. Jeg tror barn som er vant til disneyfilmer vil finne mye å like her, men det er ikke et innhold jeg vil anbefale selv om filmen har sine stunder. Ikke la deg lure av den flotte innpakningen med Jesus, Maria og Josef på coveret, for selv om filmen er inspirert av bibelske hendelser så er det langt fra noe bibelsk budskap eller bibelsk tilknytning som er vært i tankene til skaperne.
2.33 av 7 - -
0.46 sekunder