Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Løven, Heksa og Klesskapet (1979)

Lucy, Edmund, Susan og Peter er fire søsken som bor i England under andre verdenskrig. For å komme vekk fra krigen får barna bo hos en professor i et stort hus på landet. I et rom finner Lucy et klesskap som rommer mer enn bare klær. Det er også inngangen til det magiske landet Narnia, der det hersker evig vinter. Her bor mange fantastiske skikkelser, men også den onde Hvite heksen som med svart magi har gjort landet iskaldt. Barna treffer også den gigantiske og vennlige løven Aslan, og de kommer til å kjempe ved hans side. Det bygger seg opp mot det avgjørende slaget mellom det onde og det gode, og dermed om makten i Narnia. Og landets skjebne ligger i barnas hender...

Vurdering

3.34 av 2 stemmer

Fakta

1t 35min
The Lion, the Witch and the Wardrobe
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Bill Melendez
Forfattere
David D. Connell
Manusforfatter
Bill Melendez
Manusforfatter
Skuespillere
Leo McKern
Professor
Victor Spinetti
Mr. Tumnus
Sheila Hancock
Jaids, den hvite heksa
Reg Williams
Peter
Rachel Warren
Lucy
Stephen Thorne
Aslan
Simon Adams
Edmund
Arthur Lowe
Mr. Bever
Susan Sokol
Susan
Produsenter
David D. Connell
Sjefsprodusent
Steven Cuitlahuac Melendez
Produsent
Annet
Michael J. Lewis
Komponist
Michael Crane
Redigering
Mick Manning
Redigering
Jose Palleja
Redigering
Alan Shean
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Dårlig, men har en liten animasjonssjarm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er tegnefilmversjonen av det verdensberømte eventyret av C.S. Lewis om den magiske verdenen i klesskapet. Filmen er gammel og kan nok ikke love noen tegnefilm i kvalitetsklassen, men den kan komme med en noe sjarmerende gammeldags animasjon som mindre barn sikkert ikke sier "nei takk" til.Budskapet holder seg ganske godt til boken utifra hva jeg kan huske av den, selvom denne er kortet ned endel. Filmen bærer jo det bibelske budskapet om forløsning, tilgivelse og frelse og portretterer det på en helt grei måte. Det kan hende filmen har noe som avviker fra boken.Kvalitetsmessig er nok dette ikke det helt store. Har man sett de nyere Narnia filmene før denne så vil man mest sannsynlig bli ganske skuffet, men denne funker sikkert som en grei start for å få de kommende til å virke mer imponerende. Krigsscenene på slutten er også overraskende dårlig laget, som tatt ut fra et dårlig 80-talls dataspill.For min del ble denne litt for kjedelig, kanskje fordi jeg har sett de nyeste før denne, men jeg tror barn kan like denne og med tydelig engelsk uttale så kan dette være en god engelsk leksjon for barn som ønsker å se den på orginalspråket og kanskje lære seg litt mer engelsk. Filmen kunne også vært kortet ned litt, for mye info i starten er med å gjør filmen noe mer kjedelig.
2.67 av 7 - -

Barnslig animert Narnia

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne animasjonen fra 1979 ble lansert på nytt sammen med den nye Narnia filmen, for dagens generasjon er ikke kjent med den og skaperne har muligheten til å tjene nye penger på en relansering nå mens populariteten er oppe. Det nye coveret på DVD versjonen er også litt misvisende fordi grafikken der er mye mer moderne enn innholdet.Kvaliteten på tegnefilmen er ikke så mye å skryte av. Den er veldig enkel og ment for de mindre, samtidig som den bærer preg av sin alder. Men historien er den samme gode og tro mot det som i bøkene, men man får kanskje følelsen av barnsligheten i bøkene enda tydeligere når filmen er tegnet. Budskapet er også rettet mer mot barn og at barn skal forstå den, og med animasjonen mister det litt av effekten i presentasjonen.Resultatet er en barslig og enkelt animert film som er ganske tro mot boka men som bærer preg av tiden den er laget i.
4 av 7 - -
0.36 sekunder