Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Urtidens drama: Josef i Egypt (1992)

Dette er fortellingen om Josef(Nissen), den yngste av sønnene til Jakob, som faren liker aller best. Josef har mange drømmer som han ”tolker” og brødrene blir misunnelig og vil bli kvitt ham. De selger ham som slave til Farao(O'Connor) i Egypt! Når han uskyldig blir kastet i fengsel glemmer han ikke sin ”gave”; han tolker drømmer for sine medfanger og vinner respekt. Faraoen får høre dette og vil gjerne ha Josef til å tolke sine drømmer. Snart har Josef makt i Faraoens rettssal og Josef`s tidligere drømmer skal kanskje gå i oppfyllelse.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

5
23min
Joseph In Egypt
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Nissen
Manusforfatter
Skuespillere
Phil Hubbard
Potifar
Kelly AuCoin
Presten
Tony DeFonte
Fangevokteren
Cindy Basco
Potifars hustru
David Kelly
Baker
Produsenter
Richard Rich
Produsent
Annet
Lex de Azevedo
Komponist
James Koford
Redigering
Randy Paton
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Fra slave til leder

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Josef i Egypt" starter med Faraos drømmer om kuene og aksene, og vi ser en interessant vri som viser at Josef og fangevokteren har blitt gode venner og dermed delt med hverandre om livet og i dette tilfellet så ser vi at fangevokteren forteller så og si livshistorien til Josef i korte trekk til Farao når han vil vite åssen bakgrunn Josef har angående drømmer og tyding. Filmen viser også hvordan Josef redder fangevokterens liv i fengslet ved at noen fanger prøver å ta livet hans, og Josef griper inn. Selvom dette ikke har noen klar støtte i Bibelen så går det jo kanskje ann å tenke seg at det kan ha skjedd, men regner med at det ikke har gjort det.En bra ting som kommer fint frem i filmen er at Josef sier at han selv ikke er i stand til å tyde drømmer men at det er Gud som gir tydning.

Filmen slutter fint og enkelt med at Josef får den nest høyeste posisjon i Egypt, rett under Farao.Nok en helt grei og kort tegnefilm som tar for seg første halvdel av Josefs liv i Egypt. Den andre delen kan man få med seg hvis man ser "oppfølgeren" i serien; "Josef's gjenforening".

Ingen superfilm, men en helt fin film for barn i lesealderen.
4.33 av 7 - -
0.26 sekunder