Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - Påskehistorien (1990)

Denne gjenskapningen av "Påskehistorien" er hentet fra apostelen Markus beskrivelse, og begynner med Jesu triumftog inn i Jerusalem på palmesøndag. Historien fortsetter med dramaet da Jesus blir forrådt, arrestert og korsfestet, og ender med Hans seierrike oppstandelse og himmelfart.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

30min
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Dennis Marks
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Bruce D. Johnson
Medprodusent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Hoyt Curtin
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Påsken, kort og godt for barn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en kort og enkel animasjonsfilm om det som fant sted i påsken: Jesu inntog i Jerusalem, nattverden, pågripelsen i Getsemane, Langfredagen og Påskemorgen som slukker sorgen. Filmen tar hovedsakelig for seg historien slik den er fortalt gjennom evangelisten Markus.Vi følger fortsatt med de tre tidseventyrerne Margo, Derek og Moki, men i denne delen av ”Historier fra Bibelen” serien møter de på evangelisten Markus som forteller dem det som fant sted i påsken.

Filmen tar for seg historien i korte trekk, men låner nok litt av de andre evangelistene også, for alt er ikke hentet fra Markus, som for eksempel der Judas angrer og ønsker å gi tilbake sølvpengene, men for sent, slik det står i Matteus evangeliet.

Det er nok alltid noe å pirke på i slike filmer og det er forståelig nok ikke plass å få inn alt men jeg synes godt de kunne tatt med hele verset i Mark.14:38 ”Våk og be, for at dere ikke skal komme i fristelse. Ånden er villig, men kjødet er skrøpelig." og ikke bare siste halvdel slik det blir gjort i filmen.

En annen ting er høvedsmannen som innser at Jesus sannelig var Guds sønn. Dette skjer i filmen når Jesus er blitt tatt ned fra korset, men i Bibelen så henger han fortsatt på korset når dette skjer.

Tross noen småjusteringer fra Bibel til film så holder den seg budskapsmessig til Bibelen og det som skjedde i påsken.Øyefargen til Jesus blir diskutert ofte når det kommer til de forskjellige Jesusfilmene. I dette tilfellet er han bærer av knallblå øyne og det kommer tydelig fram hvem som er Jesusskikkelsen.

Filmen er godt tilrettelagt for barn og blir et fint alternativ for dem i påsken og ellers.
4.67 av 7 - -
0.32 sekunder