Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - Da Jesus ble født (1987)

Alle veier fører til Betlehem da Gud oppfyller profetiene og løftene til menneskene. Et lite barn blir født i en stall under en skinnende stjerne. Maria(Hunt) og Josef(Harrison) reiser den lange veien fra Nasareth. De tre vismennene fra Østen rir på sine kamelere fra fjerne land for å tilbe den nyfødte Kongen. Fra Jerusalem sender den gale kong Herodes(Price) sine legionærer for å finne barnet han frykter. Og de fattige gjeterne går til fots fra beitemarkene for å tilbe Kristus, Herren.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

Alle
30min
The Nativity, The Greatest Adventure: Stories from the Bible - The Nativity
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bruce D. Johnson
Manusforfatter
Harvey Bullock
Manusforfatter
Dennis Marks
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Rye
Stemme
Inger Teien
Norsk stemme
Øystein Wiik
Norsk stemme
Vincent Price
Kong Herodes
Ivar Nørve
Norsk stemme
Helen Hunt
Maria
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Bruce D. Johnson
Medprodusent
Lynn Hoag
Medprodusent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Hoyt Curtin
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Juleevangeliet for de minste

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne første nytestamentlige animasjonsfilmen i ”Historier fra Bibelen” serien følger vi Maria og Josef på vei til Betlehem. Som i de tidligere delene så møter vi også Margo, Derek og Moki som etter hvert gjenkjenner historien fra Bibelen og bare må få med seg den første julen for over 2000 år siden.En fin liten presentasjon om julens egentlige budskap. Den setter sammen litt fra Matteus versjonen, Lukas versjonen, og så litt utenom det bibelske, nemlig Margos, Dereks og Mokis reise tilbake i tid for å oppdage at de befinner seg på vei mot Jerusalem og dernest Betlehem.

Interessant er det å se at englene som blir fremstilt her har ingen vinger, noe Bibelen heller ikke nevner noe om. I Bibelen er det vel bare kjerubene som blir nevnt å ha vinger.

Et lite sidespor i filmen er at de tre vise menn viser seg å vite at barnet heter Jesus, siden de sier at de nå skal gå for å tilbe Jesusbarnet, men dette tror jeg er satt inn for at barn skal få en litt nærmere relasjon til hovedpersonen i historien som ellers bare blir relatert til som Kristus fra de personene som ikke er sentrale i historien. Jesusbarnet er på en måte hovedpersonen uten å være det med andre ord, siden han skal bli født. Noe annet småpirk kan man finne, men filmen er bra tilpasset barn og er omtrent den eneste tegnefilmversjonen om Jesus fødsel med norske stemmer, sammen med ”Den lille gjetergutten”(2002).Kvalitetsmessig holder denne seg på omtrent samme nivå som resten av serien og store forbedringsforhåpninger på den fronten er det nok ikke muligheter å finne, men barn bryr seg nok lite om det.I det store å hele en ypperlig halvtimes presentasjon om julens egentlige budskap som trygt kan vises i hjemmet, søndagsskolen, barnehage og skole. En fin film for de foreldrene som synes det er vanskelig å finne julefilmer for de eldste barna sine under skolealder.
4.67 av 7 - -
0.38 sekunder