Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - Moses (1986)

Som slaver for Farao(Earl Jones), monarken i det gamle Egypt, blir hebreerne tvunget til å arbeide under den stekende ørkensolen, uten hvile og uten håp. Men så står det fram en leder blant slavene, en som ikke er redd for å konfrontere Farao. Hans navn er Moses(Whitmore).

Når Moses krever at folket hans må settes fri, ler Farao, fordi han har jo hele hæren sin i ryggen. Men Moses har Gud på sitt parti.

Dermed begynner en gigantisk kamp mellom to bestemte menn. Moses nedkaller stadig mer ødeleggelser og plager for å bryte Faraos tak på hebreerne.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

5
27min
Moses, The Greatest Adventure: Srories from the Bible - Moses
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Harvey Bullock
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Rye
Stemme
Inger Teien
Norsk stemme
Øystein Wiik
Norsk stemme
Terje Strømdahl
Norsk stemme
Ivar Nørve
Norsk stemme
Finn Schou
Norsk stemme
Rolf Arly Lund
Norsk stemme
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Lew Saw
Medprodusent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Hoyt Curtin
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Tidsreise til Mose tid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne delen av tegnefilmserien ”Historier fra Bibelen” utgir Margo, Derek og Moki seg ut på nye eventyr og de føres tilbake til Mose tid der bygging av storslåtte pyramider og skuet av Faraos store palass finner sted. Men de opplever også det mest sentrale i historien, nemlig Israels slaveri i Egypt under Faraos tunge åk! Disse tre får kjenne på kroppen den utholdelige smerten det gav jødene og de blir vitne til Mose seierstog fra Egypt og gjennom det Røde hav!Dette er en veldig kortfattet versjon om et av Bibelens lengste historier, nemlig historien om Moses og utvandringen fra Egypt. Man får heller ikke med seg så mye mer når disse tre eventyrerne fra moderne tid får en såpass sentral plass i historien som de får. Sett bort ifra dette så fortelles alt veldig fort og litt for enkelt og kortfattet, men kanskje enkelt nok for barn å få med seg.Kvaliteten er kanskje noe av det dårligste i serien så langt og historien er litt rotete fortalt. Men for all del, dette kan fungere for barna, bare de blir fortalt at tidsreiser er umulige.

Merk deg gjesteopptredenene av kjente skuespillere som James Earl Jones og James Whitmore i stemmerollene som Farao og Moses i den originale versjonen på engelsk! Denne er nok siktet mer for de aller yngste mens de eldre barna går vil kanskje gå etter Moses filmer som ”Prinsen av Egypt”.
3.33 av 7 - -
0.38 sekunder