Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Charlton Heston Presents the Bible - Volum 2: Historien om Moses (1992)

I denne delen forteller Charlton Heston oss den episke fortellingen om kjærlighet, svik og sjelens triumf. Historien om Moses, med andre ord, jøden som vokste opp i Faraos hoff og fant etterhvert ut hva som var Guds vilje med livet hans, nemlig å ta Israels folket ut av Egypt og føre dem mot Kaanans land.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

12
47min
Charlton Heston Presents the Bible: The Story of Moses
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Charlton Heston
Charlton Heston
Seg selv
Produsenter
Fraser Clarke Heston
Sjefsprodusent
Eduardo Rossoff
Medprodusent
Gwen Field
Produsent
John Stronach
Produsent
Philip D. Fehrle
Sjefsprodusent
Annet
Tony Westman
Cinematografi
Leonard Rosenman
Komponist
Rob Kobrin
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Bli med Charlton Heston inn i Mose verden

I andre delen av denne dokumentarserien på fire deler tar Charlton Heston oss med på en tur i det bibelske landskap i det han forteller oss de viktigste trekk i historien om Moses fra andre til femte Mosebok. Med hjelp av stemningsfull musikk, innlevelse i opplesning og dramatisering av Skriften og kunstmalerier får Charlton Heston lagt frem historien på en godkjent måte. Vi får høre om Moses fra hans fødsel, drapet på egypteren, flukten, frigjøringen av Israel folket, vandringen i ørkenen, gjennom rødehavet, mottakelsen av De ti Bud og til slutt inntakelsen av det Lovede land.Hvem andre en Charlton Heston, kjent bl.a. fra den episke storfilmen ”De ti bud” og klassikeren ”Ben Hur”(1959), ville vært mer egnet til å kommentere og fortelle de bibelske historier i denne firedelte dokumentarserien, spesielt denne delen som omhandler Moses, siden han selv spilte Moses i overnevnte film fra 1956.

Med King James oversettelsen av Bibelen i hånd tar Charlton Heston og forteller oss historien om det Gamle Testamentets største profet. Innledningsvis tar han frem oppdagelsen av dødehavsrullene i 1947 og viser seerne noen fragmenter av den, samt hvor de ble funnet, og han forteller oss videre litt rundt hvordan funnet skjedde. En interessant introduksjon.Charlton Hestons innlevelse og tilrettelegging av opplesningen av historien om Moses gjør denne til en dokumentar som egnes spesielt for dem som ikke er særlig kjent med Bibelen. For dem som er kjent med historiene blir dette heller mer en god og kort oppsummering av de fire siste Mosebøkene. Oppfølgere til denne er ”Jesus fra Nazaret” og ”Lidelseshistorien”.
4 av 7 - -
0.26 sekunder