Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Azusa Street Vekkelsen (2006)

William J. Seymor, en enøyd sort pastor fra Louisiana, sønn av en slave roper til Gud om vekkelse. Guds svar til Seymor var pinsevekkelsen i Azusa Street i 1906.

Det vi leser om i Apg.2 er igjen ferd med å skje her i Azusa: Da ble de fylt av den Hellige Ånd, og de begynte å tale i andre tungemål etter som Ånden gav dem å forkynne. Dette spredde seg videre til Norden, Euorpa og Asia og har inntil nå påvirket hele 600mill personer.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

54min
Azusa Street Project
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Clay Banks
Forfattere
G.R. Thompson
Manusforfatter
Skuespillere
Dr. Frederick K C Price
Seg selv
Dr. Cecil M Robeck Jr.
Seg selv
Rev. Thomas Trask
Seg selv
Bishop Charles E Blake Sr.
Seg selv
Dr. Marilyn Hickey
Seg selv
Bishop Noel Jones
Seg selv
Dr. Betty R Price
Seg selv
Dr. Jim Reeve
Seg selv
Dr. Vinson Synan
Seg selv
Dr. Larry Martin
Seg selv
Produsenter
Clay Banks
Medprodusent
Clay Banks
Produsent
John Ineno
Medprodusent
Maria Doyle
Produsent
Jessie Ottolini
Produsent
Annet
Krista Meadows
Komponist
Siyanda Rasi
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe mangelfull

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dokumentaren gir deg et lite innblikk i vekkelsen i Azusa Street i 1906 og inn i livet til William J. Seymor, en ydmyk Guds mann, som virkelig hungret mer etter Gud og som lengtet etter vekkelse, men samtidig har jeg på følelsen at filmskaperne har vinklet filmen litt feil slik at Jesus fokuset svinner henn og fokuset på tungetale og den Hellige Ånd kommer frem isteden for. Når man samler stoff til en slik film så vil det alltids bli utelukket noe mer eller mindre viktig og fokuset vil ofte være på det som er "inn" i kristenheten idag og ta de delene fra denne tidligere vekkelsen og fokusere på dem isteden for å ta den i sin helhet. Selvom filmen fokuserer på tungetale, den Hellige Ånd og litt hellighet så mister den Jesus fokusen som sikkert var ekstra sterk på den tiden under vekkelsen. Det var nok mer slik som Frank Bartleman, som var en av frontfigurene under vekkelsen, skriver og advarer kommende generasjoner: "Et hvilket som helst verk som opphøyer den Hellige Ånd eller "gaver" fremfor Jesus vil til slutt ende opp i fanatisme. Hva som helst som får oss til å opphøye og elske Jesus er godt og trygt. Det motsatte vil ødelegge alt. Den Hellige Ånd er et stort lys, men peker alltid på Jesus for å åpenbare Ham".

Slik har det desverre blitt mye av i dagens kristendom og noe av det kommer også til syne i filmen. Men alt i alt blir dette en grei informasjonskilde for den som vil vite mer om Azusa Street vekkelsen og den Guds mann som bl.a. William J. Seymor var.
3.67 av 7 - -
0.31 sekunder