Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Patterns of Evidence: Exodus (2014)

Hvor sanne er historiene i Bibelen? Er det fakta, eller er det fiksjon? Hva sier bevisene om de grunnleggende bibelhistoriene, spesielt da historien om utgangen fra Egypt. Dette er et dypdykk inn i hva som finnes av matriale for å støtte opp om den bibelske historien og finne svar på hvor mye holder vann. Dokumentarfilmskaperen Tim Mahoney tar på seg ansvaret for å finne svaret på disse spørsmålene som kan gi oss ny innsikt i hva som ligger bak historiene vi kjenner i fra Bibelen.

Vurdering

4.3 av 1 stemme

Fakta

Medvirkende

Regissør
Tim Mahoney
Forfattere
Tim Mahoney
Manusforfatter
Steve Law
Manusforfatter
Skuespillere
Tim Mahoney
Seg Selv
Richard Dawkins
Seg Selv (Arkivfoto)
Michael Medved
Seg Selv
Laticia Mattson
Seg Selv
James Hoffmeier
Seg Selv
David Hartman
Seg Selv
Manis Friedman
Seg Selv
Norma Franklin
Seg Selv
Israel Finkelstein
Seg Selv
Mansour Boraik
Seg Selv
Produsenter
Tim Mahoney
Sjefsprodusent
Peter Windahl
Medprodusent
David Wessner
Sjefsprodusent
Diane Walker
Medprodusent
Spencer Proffer
Produsent
Kevin O'Neill
Produsent
Annet
Chad S. Greene
Redigering
Ramy Romany
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

På sporet etter utvandringen fra Egypt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Timothy Mahoney er en dokumentarfilmskaper som i denne filmen har fattet interesse for jødenes utvandring fra Egypt. Han mener at det er en av grunnsteinene i bibelen som alt bygger på og da bør det også være en sann historie hvis man skal kunne tro på resten av boka. Mange historikere mener likevel at historien man finner i bibelen ikke passer inn med den historien man finner via arkeologien, så dermed setter Mahoney i gang en undersøkelse på å lete etter teorier som passer.

Utgangspunktet er kanskje litt feil, siden man ikke skal lete etter passende teorier, men man må la fakta føre teoriene dit de fører. Likevel så greier Mahoney til en viss grad å gjøre det, han undersøker sakene fra mange kanter men lener mot en teori som ikke er mainstream angående dateringen av hendelsene i bibelen som matcher bedre en tidligere periode i Egypts historie enn det man vanligvis antar.

Det er vanskelig å akseptere alt som en som ikke har lest seg alt for mye opp i arkeologi og teoriene rundt, og jeg ville anta at begge sider har mye mer å si om hverandres teorier enn det som kommer fram her. Som en dokumentarfilm gjerne gjør så er det en mening og retning bak, og det er absolutt en ganske overbevisende teori som legges fram og som jeg håper blir undersøkt nærmere av flere i fremtiden siden når man undersøker historie så langt tilbake som dette så er det vanskelig å si ting med sikkerhet selv om det finnes spor i bevismaterialet.

Denne dokumentarfilmen vil nok overbevise en del, men jeg velger å la den stå som et godt innspill inn en spennende debatt, og som viser at ting alltid ikke trenger å være så lett som historiebøkene forteller.
4.3 av 7 - -
0.39 sekunder