Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

National Geographic: The Quest for Noah's Flood (2001)

Følg Dr. Robert Ballard, som bl.a. oppdaget vraket på Titanic, og hvordan han reiser ut på de giftige vann i Svartehavet. En 25 år lang drøm går i oppfyllelse når han får utforsket deler av bunnen i dette oksygenfattige havet, som er en såkalt "dødssone" som ikke engang kan opprettholde det minste tegn på liv. Forskjellig fra andre vann, så består ikke bunnen av små kryp engang som kunne greid å spise opp rester av sunkne skip. Dvs. at skipene vil være i så og si perfekt stand. Inspirert av fortellingen i 1. Mosebok, og den Babylonske historien om Gilgamesh om en katastrofal flodbølge som oversvømte planter, dyr og mennesker i et vidstrakt område i oldtidens verden.

Vi følger utforskingen nede på 500 fots dyp i Svartehavet sammen med Robert Ballard, i hans intensive søk etter svar på en syndeflod.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

52min
The Quest for Noah's Flood
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Foster Wiley
Forfattere
Marijo Dowd
Manusforfatter
Patrick Prentice
Manusforfatter
Skuespillere
Bob Ballard
Seg selv
Jennifer Shadel Smith
Seg selv
Dr. J. David Pleins
Seg selv
Dr. Walter C. Pitman III
Seg selv
Dr. William B.F. Ryan
Seg selv
Dr. Andrew M.T. Moore
Seg selv
Michael Carroll
Forteller
Produsenter
Foster Wiley
Produsent
Marijo Dowd
Produsent
Martha Conboy
Medprodusent
Chris Sondreal
Medprodusent
Michael Rosenfeld
Sjefsprodusent
Ann Conanan
Medprodusent
Annet
Foster Wiley
Redigering
Foster Wiley
Cinematografi
Scott Monahan
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Jakten på det perfekte skip

Robert Ballard drar med sitt studentteam ut mot det Svarte Hav for å lete etter det perfekte skip. Deres håp er å oppdage historiens mest omtalte skip, nemlig Noas ark, eller tegn på en flodbølge som rammet jorden og hvordan dette skjedde.Denne dokumentaren av ”National Geographic” går ut på tur for å forske områder i Svartehavet. På bunn finner de rester av bebodde områder, noe som vil tyde på at Svartehavets bunn engang i tiden var et sted som var bebodd av mennesker som videre viser til at det engang senere oppstod en flodbølge som så utgjorde det vi i dag kaller for Svartehavet. Inn i dette drar de Bibelens historie om Noa og Syndefloden og historien om Gilgamesh. De trekker noen paralleller mellom disse historiene og pønsker litt på dem. Stort sett ikke mer.

Bibelen blir svært lite brukt og alle tankene som sikter til Syndefloden slik Bibelen forteller det, virker bare å være synsinger, myter og egne oppdiktinger og ikke ”logiske” på den måten Bibelen forteller det. Bibelen trekkes tydelig i tvil.Som mange andre National Geographic dokumentarer, så er denne et interessant stykke materiale, men den gir allikevel ikke så mange svar på det jeg lette etter, nemlig historien om Noa og båten hans. Det hele dreier seg på sett og vis om, om det fantes liv på Svartehavets bunn og hvordan Svartehavet kunne ha oppstått, og midt inn i dette trekkes teorier om at kanskje noe av dette kan være rester av syndefloden, verdensvid eller ikke, der det sistnevne var mer sannsynlig ifølge disse forskerne. Jeg synes også at beslutningene er litt for lettvinte og uholdbare. Se denne om du er interessert i arkeologi, men ikke hvis du er ute etter å finne bevis på om syndefloden tok sted eller ikke, for den verken beviser eller motbeviser det. Jeg personlig tror nok ikke at Noas ark befinner seg på bunnen av Svartehavet, men mer sannsynlig et eller annet sted oppe i Ararat-fjellene slik som Bibelen beskriver det.
4 av 7 - -
0.33 sekunder