Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Religions of the World 3 - Protestantisk kristendom (1998)

De politiske, sosiale og religiøse forholdene på 1600-tallet i Europa endret historiens gang. Og den protestantiske kristendommen ble født. Den var en direkte motreaksjon på den romersk-katolske kirken, og ledet av Martin Luther tok den spirituelle revolusjonen til i kraft. Lynraskt bredte den protestantiske kirken seg i Europa og Nord-Amerika, og igjennom de følgende århundrene ble det skapt tallrike selvstendige menigheter på begge kontinentene. På DVD-en utforskes de sterke felles ideene, som fortsatt finnes i de mange forskjelligartede trossamfunnene.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

47min
Religions of the World: Protestant Christianity
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Forfattere
Dr. Dale Johnson
Manusforfatter
Skuespillere
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Forteller
Peter Morgan
Seg selv
Robert D. Taylor Jr.
Seg selv
Bishop Kenneth L. Carder
Seg selv
Kay Edstene
Seg selv
Jonathan Snipes
Seg selv
Rev. Guy F. Lytte III
Seg selv
Dr. James L. Sullivan
Seg selv
Katheryn Kimball Caratot
Seg selv
Produsenter
Valerie Smith
Medprodusent
Luis Tapia
Sjefsprodusent
Coley Coleman
Produsent
Annet
David Siebels
Komponist
Joey D. Vieira
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Interessant og stykkevis om protestantismen

Tredje del i denne serien om verdens religioner omhandler den protestantiske kristendom, som kanskje også er den mest aktuelle for kristne i Norge og for denne sidens lesere. Den kjente skuespilleren Ben Kingsley tar oss med gjennom historien til den protestantiske kirke, fra løsrivelsen fra den katolske kirke og opp til moderne tid.Dokumentaren gir oss et kort overblikk over vesentlige aspekter og forskjeller ved de mest fremtredende protestantiske og evangeliske kirkesamfunnene i dag. Den gir oss innblikk i tolkning av Bibelen og hva de forskjellige frontpersonene for de forskjellige bevegelsene la vekt på. Videre fører den oss gjennom en historie med blod og forfølgelse, men også om sann vekkelse. Dokumentaren prøver å se på historien fra et nøytralt standpunkt og dermed kan noen uttrykk og benevninger i filmen være noe variert fra hva en kristen legger i disse aspektene av kirkehistorien.Dokumentaren har fortsatt ikke den beste kvaliteten, men duger som et greit middel for undervisning i skole og for dem som skulle vært interessert. Lydklippingen er noe bedre i denne og lyden er klar. Alt i alt er dette en grei presentasjon av den protestantiske kristendommen og det som fulgte med den, alt fra Luther, Jean Calvin, Jonathan Edwards til John Wesley .

Fortelleren Ben Kingsley er bl.a. kjent som skuespiller fra et par filmer i ”Bibelen” (1995) serien, ”Schindlers liste” (1993) og ”Ghandi” (1982), en mann som mer eller mindre er kjent med stoffet. Dette er den tredje delen i en serie på totalt 13 DVD-er.
5 av 7 - -
0.34 sekunder