Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

National Geographic: Lost World of the Holy Land (2002)

Den historiske regionen vi kjenner som "Det hellige land" i Midt Østen er velkjent som pilgrimsområde for tre store religioner, og scene for opphetet konflikt mellom religiøse og politiske fraksjoner. "Det hellige land" er også av denne verden en naturlig verden hvor ville dyr fremdeles klynger seg til tilværelsen. Bibelen beskriver et mangfoldig dyreliv som engang blomstret her før de ble skylt bort av menneskehetens flodbølge. Siden sekstiårene har Israel bygd en "Noas Ark" en rekke av mer enn 50 parker og reservater hvor noen av dyrene som er nevnt i Bibelen er blitt gjeninnført. I den beskyttede ørkenoasen Ein Gedi, hvor David skjulte seg etter å ha drept Goliat finner vi bl.a. nubisk steinbukk og klippegrevling slik som i Bibelsk tid. "Lost World of the Holy Land" viser oss anstrengelsene som dedikerte enkeltpersoner som tror på at delt bekymring for faunaen kan bringe folk sammen og bidra med nye fredsfelter i dette eldgamle området.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

54min
Nature: Lost World of the Holy Land
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Gail Willumsen
Forfattere
Gail Willumsen
Manusforfatter
Skuespillere
Joe Morton
Fortellerstemme
Yossi Leshem
Seg selv
David Schultz VII
Seg selv
Asi Alon
Seg selv
Richard Cansino
Bibelstemme
Produsenter
Gail Willumsen
Produsent
Gianna Savoie
Medprodusent
Jill Shinefield
Produsent
Keenan Smart
Sjefsprodusent
Christine Weber
Sjefsprodusent
Janice Young
Medprodusent
Bill Murphy XIII
Medprodusent
Susane Lee
Produsent
Fred Kaufman
Sjefsprodusent
Jim Clarke
Produsent
Annet
Mark Adler
Komponist
John Davey
Cinematografi
Gil Domb
Cinematografi
Chris Openshaw
Cinematografi
Beth Spiegel
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Et fint innblikk i Guds skaperverk

”I begynnelsen skapte Gud himmel og jord”, starter denne interessante dokumentaren som tar oss med på reise gjennom Bibelsk landskap. Den tar for seg forskjellig dyreliv nevnt i Bibelen og gir oss en oppdatering på hvordan det står til med noen av de forskjellige dyrene som blir nevnt.Filmen gir oss regelmessig med gode bibelvers, som i de fleste sammenheng ikke er så vidt kjente, men som kan tale til hjertet og gi National Geographic litt troverdighet for det de driver med.

Sett bort fra dette så blander de allikevel inn litt evolusjon på et punkt i filmen ved å hevde at klippegrevlingen er slekt med elefanten, og dermed motsier de seg selv når de i starten siterer noe av skapelsesberetningen. Ellers prøver den å være et fredsbyggende medium mellom Israel, palestinerne og resten av araberverden.Dokumentaren viser oss forskjellige bibelske dyrearter og deres skjebner i den verden vi lever i, i dag. Jeg var heller ikke bevisst på alle de bibelstedene som blir sitert og det gav meg noen nye innblikk i hvordan Gud kan bruke dyr til å vise frem bilder på sin kjærlighet, harmoni og Sitt forhold til oss mennesker på.

Få med deg dette stykket National Geographic og la deg inspirere av den fine landskaps- og naturfotograferingen og bibelversene som blir sitert.
5 av 7 - -
0.52 sekunder