Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Charlton Heston Presents the Bible - Volum 3: Jesus fra Nasaret (1992)

I den tredje delen forteller Charlton Heston oss den fantastiske historien om Jesu liv og lære. Vi følger Ham fra fødsel, videre som 12åring i templet, til dåpen, samt inn i tjenesten, men først gjennom førti dager i ørkenen, og så videre inn i det livet Han levde og den grensesprengende læren Han forkynte.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

12
48min
Charlton Heston Presents the Bible: Jesus of Nazareth
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Charlton Heston
Charlton Heston
Seg selv
Produsenter
Fraser Clarke Heston
Sjefsprodusent
Eduardo Rossoff
Medprodusent
Gwen Field
Produsent
John Stronach
Produsent
Philip D. Fehrle
Sjefsprodusent
Annet
Tony Westman
Cinematografi
Leonard Rosenman
Komponist
Rob Kobrin
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Bli med Charlton Heston i Jesu fotspor

I tredje delen av denne dokumentarserien på fire deler tar Charlton Heston oss med på tur i bibelske landskap der han tar for seg de fire evangeliene og forteller oss noen vesentlige deler ved Jesu liv og lære. Med hjelp av stemningsfull musikk, innlevelse i opplesning og dramatisering av Skriften, og kunstmalerier får Charlton Heston lagt frem historien om Jesus, fra Hans fødsel, glimtet Bibelen gir oss av Ham som tolvåring, dåpen, fristelsene i ørkenen, bergprekenen, lignelser, lære, profetier med mer.Hvem annen skuespiller enn Charlton Heston, kjent bl.a. fra den episke storfilmen ”De ti bud”(1956) og klassikeren ”Ben Hur”(1959), ville vært mer egnet til å kommentere og fortelle de bibelske historier i en firedelt dokumentarserie som denne, i dette tilfellet om Jesus fra Nasaret. Selv har han også hatt rollen som Johannes Døperen i den velkjente Jesusfilmen ”The Greatest Story Ever Told” fra 1965.Med King James oversettelsen av Bibelen i hånd tar Charlton Heston og forteller oss om Jesu liv og lære. Historien om Jesu lidelseshistorie kommer i neste og siste del i serien.

Selv om innlevelsen er der så blir maleriene noe merkelige og feminine, med et høykirkelig og katolsk preg over seg. Kanskje det er for dem å forstå som har en spesiell og dyp interesse og forståelse for eldre kunst. De andre delene bærer også lignende type malerier, men når man lar dette gå ut over Frelseren, så blir det noe merkelig over det hele synes jeg.Charlton Hestons innlevelse og tilrettelegging av opplesningen av historien om Jesus gjør denne allikevel til en dokumentar som egnes spesielt for dem som ikke er særlig kjent med Bibelen. For dem som er kjent med historiene blir dette heller en kort oppsummering av de fire evangeliene i Det Nye Testamentet. Oppfølgeren til denne er ”Lidelseshistorien”.
4 av 7 - -
0.33 sekunder