Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Charlton Heston Presents the Bible - Volum 1: Skapelsesberetningen (1992)

I denne delen befinner Charlton Heston seg i et oldtidsamfiteater i hjertet av Israel og beretter om menneskets opprinnelse fra Adam og Eva og ferden framover til Kain og Abel, Abraham, Noah og syndefloden og den storslåtte fortellingen om Josef.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

12
1t 1min
Charlton Heston Presents the Bible: Genesis
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Charlton Heston
Charlton Heston
Seg selv
Produsenter
Fraser Clarke Heston
Sjefsprodusent
Eduardo Rossoff
Medprodusent
Gwen Field
Produsent
John Stronach
Produsent
Philip D. Fehrle
Sjefsprodusent
Annet
Tony Westman
Cinematografi
Leonard Rosenman
Komponist
Rob Kobrin
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Bli med Charlton Heston inn i Bibelens verden

I første delen av denne dokumentarserien på fire deler tar Charlton Heston oss med på tur i det bibelske landskap. Han forteller oss gjennom Første Mosebok og med hjelp av stemningsfull musikk, innlevelse i opplesning av Skriften og kunstmalerier får Charlton Heston lagt frem de mest vesentlige historiene fra Bibelens aller første bok.Hvem annen skuespiller enn Charlton Heston, kjent fra bl.a. den episke storfilmen ”De ti bud”(1956) og klassikeren ”Ben Hur”(1959), ville vært mer egnet til å kommentere og fortelle de bibelske historier i en firedelt dokumentarserie.

Han bruker King James oversettelsen og går gjennom Skapelsesberetningen, historien om Kain og Abel, Syndefloden, Abraham og til slutt Josef og brødrene hans på rundt en time. Han er innom og hentyder til arkeologiske bevis for fallet av Jerikos murer og tar frem bakgrunnsinformasjon og kommentarer for hver av historiene han leser opp fra bøkenes bok, Bibelen.

Charlton Hestons siste setning i filmen er verdt å legge merke til; ”For patriarkene var det vanskeligere å alltid forstå Guds vilje enn det var å oppfylle den.”Charlton Hestons innlevelse og tilrettelegging av opplesningen av Bibelhistoriene gjør dettee til en dokumentar som egnes spesielt for dem som ikke er særlig kjent med Bibelen. For dem som er kjent med historiene blir dette en god og kort oppsummering av Første Mosebok. Oppfølgere til denne er ”Historien om Moses”, ”Jesus fra Nazaret” og ”Lidelseshistorien”.
4 av 7 - -
0.45 sekunder