Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Det hellige land: Kristne i fare (2002)

Den kristne befolkningen i Midtøsten er de siste tiårene blitt drastisk redusert. Dette gjelder også i de palestinske områdene. I Betlehem har de kristne vært i flertall i mange hundre år, men nå utgjør de bare omkring 30.000 av områdets 130.000 innbyggere. Dette skyldes blant annet en massiv kristen utvandring.

I denne dokumentarfilmen viser den franske journalisten Pierre Rehov at utvandringen er et resultat av mange faktorer. Kampen mellom israelere og palestinere er en av disse, i likhet med de økonomiske nedgangstidene som denne har ført med seg. Men det kanskje mest betydningsfulle er den religiøe undertrykkingen disse kristne står overfor fra sine muslimske naboer. De siste årene har forfølgelse på religiøst grunnlag blitt en stadig viktigere årsak til at kristne forlater Det hellige land.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

51min
Holy Land: Christians in peril
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Pierre Rehov
Skuespillere
David Parson
Seg selv
Dr. Rafi Israeli
Seg selv
Dr. Gadi Golami
Seg selv
Rafique Iscander
Seg selv
Fader Etienne
Seg selv
Elio Passeto
Seg selv
Raed Abu Sariel
Seg selv
Produsenter
Pierre Rehov
Produsent
Annet
Guy Weather
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Hvem visste at dette skjer i Israel?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi forbinder ofte Israel med jødene og at det er deres land og hvis det er noen som blir forfulgt der så er det det jødiske folket. I denne dokumentar avsløres det også hvordan kristne blir forfulgt og deres ”hellige byggverk” blir ikke respektert men ranet, ødelagt og misbrukt! Vi får intervjuer med flere vitner og mennesker som har vært i direkte møte med det som har skjedd der nede.Dette er en viktig film for dem som ønsker å vite mer om konflikten som pågår nede i Midtøsten og for dem som er anti-israelske og bare føyer seg med det media påstår. Her ser vi hvilken ødeleggende faktor bl.a. radikal Islam fører med seg i det hellige land. Vi får også et innblikk i hvordan alle typer kristne blir forfulgt og hvordan antallet drastisk har gått ned.Dette er ingen dokumentar som fremhever filmkvalitet, men den får frem det som viktig er, nemlig noe av sannheten av det som skjer der nede. En helt grei og interessant dokumentar som ikke har de helt store produksjonsverdier men som får frem et budskap som mangler i dagens medier. Et godt stykke arbeid av journalisten Pierre Rehov som tørr å lage slike dokumentarer!
4.67 av 7 - -
0.41 sekunder