Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hollywood's War on God (2006)

Filmen viser hvordan sataniske krefter bruker Hollywoods mest minneverdige filmer og mest kjente skuespillere til å fremme en oldtisløgn som er med og oppfyller de bibelske profetier.

Lær hvordan disse filmer innvier massene inn i et gnostiskt verdensbilde som kulmineres inn i et "sterkt bedrageri" ettersom verden slutter seg til Satan og den endelige Antikrist i deres krig angående Gud. Titler som inkluderes er bl.a. Ron Howard & Tom Hanks' "Da Vinci Koden"; Keanu Reeves' "The Matrix" & "Constantine"; Brad Pitts "Fight Club"; Jim Carreys "Truman Show"; Toby McQuires "Pleasantville; Arnold Schwarzeneggers "Total Recall"; Johnny Depps "From Hell" og en god del fler.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

2t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Forfattere
Joe Schimmel
Manusforfatter
Skuespillere
Joe Schimmel
Programleder
David Jeremiah
Stemme
Produsenter
Joe Schimmel
Produsent

Lignende filmer

Anmeldelser

En god advarsel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne lange dokumentaren tar for seg noen av de mest kjente Hollywood filmene gjennom moderne tid og går i dybden av dem og får fram sterke gnostiske og sataniske trekk ved dem. Flere av filmene kan virke å være uskyldige og virke som de fremmer et godt kristent budskap, bare litt skjult inn i historien, men her viser Joe Schimmel at det heller tyder til det motsatte. Filmen gir oss også et lite innblikk i hva gnostisisme er for noe og hvilke skrifter som bl.a. sprer gnostisismen.Her får vi først en liten innføring i gnostisisme, og så går mye av fokuset til ”Da Vinci Koden”, både boken og filmen. Etter hvert så får vi dype og kanskje litt for dype, og til tider litt forvirrende dykk, inn i filmer som ”The Matrix”, ”V for Vendetta”, ”Constantine”, ”Leiemordere”, ”Fight Club”, ”Dust Devil”, ”Donnie Darko”, ”From Hell”, ”Stigmata”, ”Dark City”, ”Pleasentville”, ”Harry Potter”, ”The Truman Show” med flere, noen av dem også anmeldt på siden her. Mange av disse filmene har også røtter direkte i satanisme.

Filmen tar bl.a. for seg hvordan slike filmer blender menneskers syn på Gud, Jesus og den kristne tro generelt, og hvordan flere av bakmennene til filmene, som for eksempel Alan Moore(”V for Vendetta”, ”From Hell” og ”The League of Extraordninary Gentlemen”), Wachowski brødrene(”V for Vendette” og ”The Matrix”) og Dan Brown(”Da Vinci Koden”) er sterke tilhengere av gnostisismen og dens ideologier, og andre lignende ting.

Vi får bl.a. sitert hvordan Dan Brown sier at de reneste evangeliene er de gnostiske og ikke de bibelske evangeliene. Programlederen henviser også til Paulus brev til Timoteus som et godt eksempel der Paulus advarer mot den gnostiske lære som også ble spredd på den tiden og som også finnes i dag og kan bli spredd i en enda sterkere grad gjennom filmer, musikk, bøker, tegneserier og media.

Flere kristne vil for eksempel legge ”The Matrix” i en kategori som inneholder masse kristne symboler og et skjult kristent budskap, men når man tar et dypere dykk inn i gnostisismen, som det virker at Joe Schimmel har gjort, og hva regissørene og bakmennene står for, så vil man merke at det er et antikristelig budskap som blir spredt. Vi kan for eksempel merke oss at bibelske steder og personnavn får helt motsatt betydning (for eksempel Nebukandesar og Sion) i filmer som ”The Matrix”, enn de har i Bibelen. Ting blir på en måte snudd på hodet.I slike dokumentarer skuffer oftest kvaliteten, noe den også gjør i dette tilfellet. Dårlig kvalitets bilder blir vist, flere av filmklippene går om og om igjen, som om det ikke er nok å se dem en gang, og en programleder som sikkert kan det han snakker om, men til tider kan snakke over hodet på folk. Noen filmer blir brukt ekstra lang tid på og det kan bli noe kjedelig å følge med på, spesielt hvis man ikke har sett noen av filmene fra før slik at man kan relatere til det som blir sagt. Noen eksempler som kommes med er faktisk veldig interessante og dukker til stadighet opp.Jeg har jo sett flere av filmene som blir presentert fra før, og vi har anmeldt en del på siden her også. Vi går nok ikke så i dybden på dem som Joe Schimmel gjør og jeg føler meg nok ikke på langt nær å være en slik ekspert på området som han er. Men det jeg har valgt å gjøre er å sammenligne med Bibelen så godt jeg kan.

Det er også godt å være bevisst på hvor sterkt gnostisismen preger Hollywoods filmindustri i dag, så hvis du ønsker enda mer informasjon om slike typer filmer som nevnt, så se denne!

Min konklusjon, slik noen av filmens sluttord også er, er å være forsiktig med hva man velger å se!
4 av 7 - -
0.34 sekunder