Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Marjoe (1972)

"Marjoe" er filmen om tidenes yngste evangelist som til slutt på en helhjertet og litt humoristisk måte avslørte seg selv som en bedrager. Han startet å forkynne som 4 åring og ble lært opp til dette av moren og faren. Når han kommer opp i årene får vi se hvordan han klarer å spille fremfor publikum som lettroende blir forført og tror at dette virkelig er en stor Guds mann. Vi ser hvordan han håver inn penger fra kollektene som blir tatt opp på de store møtene og hvordan han til slutt gjennom denne filmen avslører seg selv som en hykler, skuespiller og bedrager.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 28min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Howard Smith
Sarah Kernochan
Skuespillere
Marjoe Gotner
Seg selv
Allie Taylor
Seg selv
Ray Boatwright
Seg selv
Ruby Boatwright
Seg selv
Produsenter
Howard Smith
Produsent
Sarah Kernochan
Produsent
Annet
Lawrence Silk
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Avslørende for dagens bedragere

Hos noen kan "Marjoe" vekke sinne og vrede pga. hans bedrag i kristendommens navn, mens hos andre kan dette være en oppvekker for lignende bedragere. Filmen bekrefter at Marjoe ikke er den eneste bedrageren på disse kanter men at kristenheten idag er full av dem, spesielt når det kommer til trosbevegelses og såkalt "faith healing" fronten og det mer karismatiske.

Denne filmen klargjør bare mer for meg hvor mye hykleri og bedrageri det egentlig er i det som går under kristendom idag. Marjoe gjør en god jobb ved å avsløre seg selv for de rundt seg, sånn at kanskje noen ihvertfall begynner og allerede har begynt å tenke på at alt som går i kristendommens navn ikke er fra Gud.

Marjoe sier selv at han aldri har trodd på Gud, og dette viser bare hvor bra det går ann å spille ekte. Budskapet i filmen vil jeg si er en advarsel til kristne i dag å ikke følge med mye av den karismatiske trosbølgen som svaier over de ganske land idag! Etter denne avsløringen har Marjoe vært med i flere Hollywood spillefilmer og etter hva jeg er klar over så har han enda ikke funnet Gud, men det er håp for de som er ærlige!

Filmen mottok også en Oscar for beste dokumentarfilm i 1973. Verdt en titt!
5 av 7 - -
0.18 sekunder