Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Oppreist fra de døde (2002)

"Da jeg voknet opp... hørte jeg mange stemmer... deretter så jeg hender som holdt meg... de sa: Kiste... likhus... (3) dager... jeg forstod ikke."
(Pastor Daniel Ekechukwu)

"Han sa: Vann... Vann, så jeg ropte at de måtte hente litt vann... deretter spurte han: Hvor er min fil... min fil.... min fil...'"
(Pastor Lawrence Onyeka)

Dette er historien om en pastor fra Nigeria, Daniel Ekechukwu, som ble livstruende skadet i en bilulykke nær byen Onitsha i Nigeria 30. november 2001. Under den dramatiske reisen til sykehuset i Owerri, mistet han alle livstegn og ble senere erklært død av to forskjellige medisinske team ved to forskjellige sykehus. Den siste skrev en dødsattest og ga tillatelse til å sende liket til likhuset. Men Daniels kone husket et vers fra Hebreerbrevet kapittel 11: "Kvinner fikk sine døde igjen ved oppstandelse."
Det som skjedde er en historie man sent vil glemme.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

5
57min
Raised From the Dead
Språk: Engelsk

Medvirkende

Skuespillere
Daniel Ekechukwu
Seg selv
Reinhard Bonnke
Seg selv
Nneka Ekechukwu
Seg selv
Produsenter
Robert E. Murphree
Produsent
Annet
Larry Groupe
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Oppsiktsvekkende historie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en interessant alvorsdokumentar om evigheten samtidig som den tar frem den oppsiktsvekkende historien om Daniel Ekechukwu som var død i tre dager og som ble vekket opp til live igjen ved Guds nåde bl.a. gjennom troen til hans kone Nneka gjennom løftene Gud hadde gitt henne gjennom Sitt Ord.Mange som har kommentert filmen sier at han ble vekket opp fra de døde på et Reinhard Bonnke møte, men ifølge filmen så er ikke dette akkurat det som skjedde. Det kan fort mistolkes og taes dit at han ble bragt frem på podiet for å bli bedt for, for så å stå opp, men det som skjedde skjedde en god avstand fra møtet som pågikk samtidig. Men noen andre pastorer som Daniel kjente fra før, satt og bad for ham når det begynte å skje ting. Reinhard Bonnke fikk høre om Daniel som var død i det han ble vekket opp etter tre dager.

Tross dette så holder Reinhard Bonnke et par fine appeller angående evigheten bl.a. et utdrag fra en av preknene hans der han snakker om Lasarus og den rike mannen.Filmen gir også et alvorlig innblikk på synd, selvom det ikke kommer frem i filmen, utifra hva jeg kan se, at Daniel hadde en uoppgjort synd mot sin kone når han døde og ville dermed ha havnet i helvete hvis ikke Guds nåde hadde vært tilstede. Han forteller om en annen pastor han så i helvete som ropte eller sa ut at han hadde tatt fra kollekten og var villig til å betale tilbake hvis han bare fikk kommet seg opp fra pinene han var i. Filmen viser hvor alvorlig synd er, spesielt slike bevisste synder som kan føre til fortapelse. Filmen får en til å ransake sitt hjerte.Noen kan stille spørsmålstegn på troverdigheten av hendelsen, men etter min mening så er de bevisene som filmen gir ganske så gode, der man bl.a. kan se at Daniel begynner å puste igjen, man kan se skriftlig dødserklering, vitnesbyrd fra en lege, kone og hovedpersonen selv. Så hvis ikke-troende trenger bevis, så er denne filmen et av de bedre alternativ man kan vise dem!
5 av 7 - -
0.53 sekunder