Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Escape From Hell (2000)

Dr. Robinson(Kruse) blir stadig utfordret av pasienter som opplever nær-døden-opplevelser. Alle har de den samme historien å fortelle: de reiser ut av kroppen og deretter gjennom den velkjente tunnelen og møter et varmt og sterkt lys i enden. Noen kommer videre og får se himmelen, andre opplever et dystert sted med flammer og smerte. Dr. Robinsons nysgjerrighet på sine pasienter driver ham til en meget farlig avgjørelse!

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 17min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Michael Martin
Manusforfatter
Skuespillere
Terry Jernigan
Dr. Carl Burke
Daniel Kruse
Dr. Eric Robinson
Dan Vollmer
Lege
Lisa Dunn
Den druknede
Tony Quaranta
Elektriker
Robert Seymone
Vaktemester i kirken
Emilie Jo Tisdale
Dr. Marissa Holloway
Paul Stober
Ted Garrison
Greg Provance
Tommy
Lauren Edwards
Lauren Garrison
Produsenter
Danny Carrales
Produsent
Terra Schock
Medprodusent
Randy Smith
Produsent
Annet
James Burgess
Cinematografi
Danny Carrales
Redigering
Gus Apostol
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Rett på sak, på død og liv

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Escape from Hell" tar for seg en spesiell reise som flere enn 10millioner amerikanere hevdes å ha opplevd. Filmen gir mennesket et håp om en second chance etter døden som Bibelen nok ikke spesifiserer noe som helst sted. I historien om Lasarus og den rike mannen (Luk.16:19-31) så uansett hvor mye den rike mannen tigget om å få en budbærer til å fortelle hans brødre om at de må omvende seg. Men det var ikke på tale. De har allerede hatt sine sjanser.

Så utifra Bibelen så har vi jo Lasarus(ikke den samme jeg nevner oven) som Jesus vekker opp fra de døde, men det sies ikke noe om at han hadde en opplevelse av himmelen eller helvete. Bibelen forteller altså ikke om slike nær-døden-opplevelser som filmen tar opp, men jeg sier ikke at det ikke kan skje, at Gud i sin nåde og miskunnhet har makt til det. Så man må enten bare være nøytral på området eller avvise det helt. Djevelen kan også trikse med slikt.Finnes det flammer og ild i helvete? Ifølge Bibelens beskrivelser så finnes det det (Mark.9:43, Luk.16:19-31, Jak.3:6, Åp.19:20, Åp.20:14, Åp.20:15). De som hevder at det ikke finnes ild i helvete vil dermed fornekte Jesu egne ord, hvorfor skulle han sagt det hvis det ikke fantes det? Bibelen er klar på området og her stemmer filmen godt overens.Filmen fokuserer ikke bare på helvete men gir også et, så godt det lar seg gjøre, bilde av himmelen og en vei til frelse gjennom Jesus Kristus. Filmen nevner desverre ikke omvendelse fra synd slik den rike mannen innså behovet av for sine brødre i historien i Lukas 16:19-31.

Men man kan tydelig se at faren til Dr. Robinson i filmen var blitt frelst siden han kom for å be sønnen sin om tilgivelse og at det da resulterte bl.a. i at han ville gjøre opp for seg med det han skyldte sin sønn.Filmen starter med versene i Matteus 13:50-51 og man ser ganske fort at dette blir en film som kanskje blir hard og kontroversiell for flere kristne.Effektene i filmen kan merkes å være litt labre men samtidig så synes jeg de er ganske velgjorte til å være en slik lavbudsjetts kristen film. Filmen har litt amatørpreg innimellom men den reddes opp fra et amatørnivå med den ganske så gode kameraføringen.Mesteparten av prekingen i filmen blir ganske så klisje, usannsynlige, dårlig spilt og litt teit, og det gjør at filmen mister litt av sin troverdighet. Selvom Daniel Kruse som spiller Dr. Eric Robinson gjør en god rolletolkning så burde han hatt like gode prekende motspillere synes jeg.

Filmen tar også for seg at det er umulig å fortjene seg til himmelen med å leve et godt nok liv.Filmen kan få igang flere diskusjoner og den kan nok få ikke kristne enten til å skyte rygg eller til å begynne å tenke mer på evigheten. En film man kan gi en sjanse, men den kan være litt drøy til tider.
4.33 av 7 - -
0.41 sekunder