Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Resurrection (1999)

Vi er i Jerusalem på Jesu tid. Claudius(Jobe), den romerske soldaten som stod vakt ved Jesu grav får problemer med den romerske ledelsen da han påstår og har sett Jesus(Newman) stige ut av graven. Claudius får aldri fred før han får møte Frelseren. Hans jakt etter sannheten setter hans rykte og liv i fare.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

49min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Max Lucado
Forfatter
Andrea Jobe
Manusforfatter
Mark Steele
Manusforfatter
Skuespillere
Robert Jobe
Claudius
Mark Steele
Marcus
Tom Neman (II)
Jesus
Ray Lewandowski
Forhørsleder
David E. Smith
Tribun
Donald Sneed
Leder
Allen Asbury
Jødisk mann med bart
Eric Barber
Julian
Ricky Altizer
Isaac
Chana Keefer
Maria Magdalena
Produsenter
Tom Newman (II)
Produsent
Kent Hammond
Medprodusent
Annet
Randy Stuehm
Redigering
Scott Mathews
Komponist
Brett Reynolds
Cinematografi
David Powell
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Oppstandelsen er et faktum

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Resurrection" er basert på en novelle med navnet "Resurrection Morning" av Max Lucado, en bestselgende forfatter som har solgt over 65 millioner bøker verden over.I filmen kan man tydelig se at dette er en meget lav budsjetts forsøk på å gjenskape tiden rundt Jesu død og oppstandelse. Kostymene kan man se at er ganske så enkelt laget, og man kan tydelig se at kulissene ikke er de aller mest gjennomtenkte og er en grunn til at kvaliteten og helhetsinntrykket senkes fra min side. Men den som ikke bryr seg så mye om det, får seg sikkert en god filmopplevelse.Skuespillet skrenter noe, men prøver så godt det kan å holde seg på et greit nivå. Desverre blir det hele litt for seigt og tregt for min del, men den har et par tre steder der den gjør det bra. Man får f.eks. litt mer ekte filmfølelse under tilbakeblikkene og regnvers scenene!

Få gjerne med deg sangen "In a Moment of Light", sunget av Russ Taff, mot slutten av filmen.
3 av 7 - -

Sannheten bak den tomme grav

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Resurrection" er ingen dårlig film, men man merker den ikke er en storsatsing med store kulisser eller veldig gode kostymer. Det er likevel en behagelig fil å se, der den følger en av soldatene som var vitne til korsfestelsen og oppstandelsen - hvordan han prøver å finne ut av hva som egentlig skjedde mens høyere makter prøver å skjule det.Max Lucado, som har skrevet boken bak filmen, har mye godt og komme med og som regel mange gode poenger som dessverre ikke greies så lett å overføre til film. I stedet for å være en film som kommer med flere poenger og som holder en viss spenning i utviklingen så males det ganske lenge på samme sak, men det må jo til for å få litt lengde på filmen - og den har en god oppbygging med utspørring og tilbakeblikk til hendelsesforløpet. Likevel, en film med oppstandelsen som tema der temaet ikke blir helt godt begrunnet når det meste er dikting og historien til Claudio som det handler om.Totalen er en helt grei midt på treet film, med et godt kristent budskap, men ikke så mye mer enn at oppstandelsen skjedde og at Jesus er Messias.
4 av 7 - -
0.4 sekunder