Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Road to Emmaus (2010)

Filmen forteller historien om de to mennene fra Emmaus, som er på vei hjem fra Jerusalem, og de snakker om det som nettopp har skjedd: korsfestelsen av deres rabbiner Jesus. De forstår ikke mye og er skuffet. Var ikke Jesus den lovede Messias? Så slår en mann følge med dem, og begynner å forklare de to at det som skjedde alt var foutsagt i Bibelen.

Vurdering

4.7 av 1 stemme

Fakta

Alle
32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Steve Boettcher
Forfattere
Mike Trinklein
Manusforfatter
Skuespillere
Simon Jon Provan
Cleopas
Guy Holling
Disippel
Michael Landers
Forteller
Kristie Cooper
Mary
Darren Elliot Fulsher
Mann ved ilden
Produsenter
Steve Boettcher
Produsent
Mike Trinklein
Produsent
John Braun
Sjefsprodusent
Paul Hartman
Sjefsprodusent
Dave Kehl
Sjefsprodusent
Annet
Stephanie Theisen
Redigering
Brian Minton
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Mer preken enn film

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen fortsetter noe der Levende Bibel Matteusevangeliet sluttet. Vi følger de to Emmausvandrerne på vei fra Jerusalem til en landsby som heter Emmaus. På veien møter disse på en fremmed som forklarer dem i nærmere detaljer ut fra skriften hva som egentlig har skjedd og hvilken betydning og hvilket håp det er til folket. Emmaus vandrerne klarer ikke helt å gripe dette, men etter hvert skjønner de hvem denne personen var som var sammen med dem på veien.

Filmen har et godt budskap og tar fram hele evangeliet. Den påpeker at vi er syndere i fortjeneste av evig straff fordi vi har brudt Guds fullkomne lov, men at hver den som tar i mot kan bli rettferdiggjort ved tro uten gjerninger. Vi følger Jesus som forklarer fra begynnelsen, fra Adam og Eva, via Abraham, Moses, David og profetene, slik Bibelen også påpeker. Etterhvert ser vi hvordan disse vandrerne fortstår gradvis mer og mer hvem Jesus er og så til klimakset når de skjønner at det er Jesus som har gått med dem hele veien og til slutt brudt brødet med dem. Historien er enkelt forklart og selve budskapet er det ikke så mye å peke på, men kanskje litt pakningen den kommer i. For de som liker Marchianos Jesusfigur vil kanskje også være ekstra begeistret for figuren her også, men jeg synes han til tider blir litt kunstig i rollen som Jesus, selv om han sier bra ting så blir det ikke så mye autoritet i det slik jeg hadde sett for meg, selv om den av og til lykkes når Jesusfiguren virkelig drar til med åndelig selvsikkerhet. Historien blir ganske ensidig, det går mest i prat hele veien og dermed kunne denne kortfilmen faktisk blitt gjort noe kortere. Replikkene kunne også ha vært gjort litt mer kort og konsist. På en måte passer handlingen bedre inn i en større filmhelhet enn å bli laget film av.

Filmen lider av noe dårlig klipping, med mye unødvendig ”fading” mellom klipp, og noe svak kameraføring til tider. Samtidig så får man Ikke helt den kvalitative filmfølelsen, men filmen kan fungere som en god preken en søndagsmorgen. Skuespillet er noe kunstig til tider og virker ikke helt optimalt til det filmen prøver å fortelle. Bruce Marchiano er kjent som Jesus i flere former, fra "Levende Bibel: Matteusevangeliet" til denne, og videre inn i "Encounter" serien. Alt i alt en grei film, som tar for seg det vesentligste i evangeliet.
4.7 av 7 - -
0.32 sekunder