Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Esther - Queen of Persia (2006)

Vi er i oldtidens Persia. Den foreldreløse jødiske jenta Hadassah(Dupont) blir utvalgt av skjebnen til å utføre en stor oppgave: den mektige og brutale Kong Xerxes(Goss) har kvittet seg med sin ulydige kone, og da hans blikk faller på Hadassah blir hun hans nye dronning. Hadassah skjuler sin jødiske bakgrunn og kaller seg nå Esther. Snart får hun en sentral rolle ved hoffet og med list og lempe får hun avverget den totale utslettelse av det jødiske folk i Persia og forhindret kongens fall.

Vurdering

4.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 58min
One Night With The King
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Stephan Blinn
Manusforfatter
Mark Andrew Olsen
Forfatter
Tommy Tenney
Forfatter
Skuespillere
Omar Sharif
Prins Memucan
Peter O'Toole
Profeten Samuel
John Noble
Prins Admantha
Tom Alter
King Saul
Tiffany Dupont
Hadassah / Esther
Luke Goss
Kong Xerxes
Tommy "Tiny" Lister
Hegai
James Gallis
Haman
Javen Campbell
Prins Tarshish
Produsenter
Stephan Blinn
Produsent
Matthew Crouch
Produsent
Richard J. Cook
Produsent
Carlos DeMattos
Medprodusent
Ignatius Rapose
Produsent
John Nelson
Produsent
Wendi Lampassi
Produsent
Robert Labrecque
Produsent
Marcos DeMattos
Medprodusent
Annet
J.A.C. Redford
Komponist
Aradhana Seth
Produksjonsdesign
Michelle Summers
Redigering
Steven Bernstein
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

For mye film

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er mye å like med denne filmen, men en god del som ikke er like bra. Historien fortelles av en fortellerstemme, som loser oss gjennom historien. En god ide, for han tar oss med tilbake til Sauls tid, og begynnelsen til historien og røttene til Haman. Selv om filmen går et stykke bort fra Esters bok i bibelen så er det noen ganger filmen gjør det bra mens andre ganger svikter den helt. Jeg likte godt det at Ester dro inn historien om Jakob og Rakel og at det var et gjennomgangstema. Likte også hvordan karakterene ble portrettert, de fleste av dem, der deres personligheter kom godt fram og kanskje da særlig hos Ester. Det at Ester husket tilbake til sin barndom var også en fin tolkning synes jeg.Det som likevel gjør at filmen mister noe av piffen er at den forvirrer litt. Slik hendelsen er i Bibelen er den lett å forstå og følge, mens i filmen så gjør dem det ekstra vanskelig ved å trekke inn unødvendig mange andre ting. Det å knytte historien opp mot en krig med grekerne virket rar, det samme å trekke inn demokratiet som et av fiendebildene til Haman, som blir en slags Hitler skikkelse med sitt hakekors symbol. Kanskje greit nokk siden det er snakk om jødeforfølgelse, men blir litt for mye dikting og altfor tydeligere framtidsreferanser. Det er også dratt inn en del personer som ikke er beskrevet så mye i bibelen som tar for mye plass. Det blir rett og slett diktet og forandret på altfor mye etter min mening. Kanskje noe av det dummeste filmskaperne gjorde var å trekke inn dette smykket til Ester som ikke har noen som helst annen funksjon ennå legge på et lag med en slags Indiana Jones effekt. Det blir rett og slett litt for mye film innimellom og litt for lite bibelhistorie som filmen er basert på. Er også litt usikker på noe av skuespillet. Mulig det var dialekten hos noen av karakterene, eller at det var den kongelige måten de snakket på. Noen replikker er direkte sitater, og de fungerer bra. En annen liten ting var bruken av gjentagende filming av samme sekvens effekten som ble gjort litt for ofte.Esters bok er en historiefortelling som skal fortelle om hvorfor jødene feirer purim, mer enn en bok som har så veldig mye moral eller budskap å frambringe. Man finner budskapet i selve historien slik den er. I filmen har man lagt til en god del ting for å gi historien enda mer fylde sånn sett, og jeg vil nesten si det er altfor mye. Mye av det er greit, men noen ting føles som et krydder som ikke passer inn i denne historien. Filmen har fått med seg det meste i ”boka” men har tatt mange dikteriske friheter som ødelegger for helheten, og gir historien en litt annerledes form som ikke er helt vellykket.

3.67 av 7 - -

Evenyrlig vakkert!

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Esther - Queen of Persia" er basert på Det Gamle Testamentes "Esthers Bok" og har alt som skal til for å skape det perfekte bibelske eventyrdrama: Storslåtte kampscener, farlig romantikk, utspekulerte skurker, modige helter og heltinner. Med flotte spesialeffekter, godt gjennomført fotografering og godt skuespill gjør denne filmen til en uforglemmelig filmopplevelse av Esther som gjør det som skal til for å redde det jødiske folk fra fiendens hender.Filmen har også noen profetiske hint til Jesus, bl.a. med et fint bilde av templets betydning, hvordan det Aller helligste egentlig er. Filmen har også fine ordtak som "Det er Guds herlighet å skjule en hemmelighet og forbeholdt konger å søke den". Filmen holder seg ganske godt på bibelsk plan, selvom det er noe småting som kanskje avviker litt, f.eks. at i "Esthers bok" i Bibelen så nevnes ikke Gud, men tror det går bra hvis filmen nevner Gud, for da får man også et litt dypere innblikk i livet til Esther og de andre om hvordan det kunne ha vært, f.eks. hvordan Esther kunne ha snakket med Mordecai om Gud og Hans vilje midt i det hele. Musikken gjør også filmen ekstra stemingsfull og majestetisk, og spesielt den delen der en blanding av sang og musikk daler frem. Vakkert!
5.67 av 7 - -
0.31 sekunder