Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - Dronning Ester (1992)

Kong Ahasverus(Jones) av Persia lette etter en ny dronning. Han ble forelsket i en jødisk pike som het Ester(Slater), og hun ble hans dronning. Haman(Klemperer), kongens rådgiver, var en ond mann som hele kongedømmet måtte bøye kne for. Haman fikk da kongen til å gå med på at alle jøder skulle drepes.

Dronning Ester ba kongen og Haman til middag, hun ba kongen om å spare henne og alle jøder fra å bli drept.

Kongen, som ikke visste at Ester var jøde, lurte på hvem som truet henne på livet. Ester pekte på Haman. Kongen ble så sint at han befalte at Haman skulle drepes, istedenfor jødene. Slik reddet Ester livet til alle jødene.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

5
32min
Queen Esther, The Greatest Adventure: Stories From The Bible - Queen Esther
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Kay Wright
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Rye
Stemme
Dean Jones
Kong Ahasverus
Ron Rifkin
Mordekai
Helen Slater
Dronning Ester
B.J. Ward
Stemme
George Hearn
Stemme
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Tim Iverson
Redigering
Vaughn Johnson
Komponist
Tom Gleason
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Dronning Ester redder jødene

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er historien om Dronning Ester som reddet sitt eget folk, jødefolket, fra utryddelse under kong Ahasverus styre. Vi følger også Mordekai , og hvordan hele historien tydelig er ledet av Guds hånd og planlegging. I tillegg møter vi Margo, Derek og Moki der de også blir kjent med både dronning Ester og hennes fosterfar Mordekai.Nok en del i ”Historier fra Bibelen” serien. Som i tidligere deler kommer trioen Margo, Derek og Moki tett opp i det som skjer i dette persiske riket. Deres rolle er ikke det aller passende noe jeg også har poengtert i tidligere anmeldelser i noen av de andre delene av serien. Det går så langt at Margo blir tatt med sammen med Ester og blir en av dronning kandidatene og når det faller på Ester så blir heller Margo utvalgt til å bli Esters nærmeste hoffdame. Derek og Moki bor enn så lenge hos Mordekai og blir også med som gjester i Kongens store gjestebud.

Mordekai blir sagt å være slottsvakten på slottet, men en slik uttalelse kan jeg ikke se at finnes i Esters bok. En litt latterlig ting er at Ester ikke skjønner hvorfor Mordekai kler seg i sekk og aske. Det er greit at hun ikke skjønner hva som har skjedd, men når hun tror at han muligens ikke er fornøyd med klærne så har filmskaperne misforstått noe av den tids jødeskikk når tragiske nyheter har inntrådt. Skulle tro at Ester visste at noe tragisk hadde skjedd og dermed tenkt at det var noe alvorlig på gang. Men dette ordner seg allikevel og kanskje det er satt til rette slik at barna skal kunne identifisere seg litt mer med historien.

Utenom disse tingene så følger historien de bibelske linjene så godt det lar seg gjøre på en halv time, selv om tiden i Bibelen går over flere måneder så ser det ut til å bare vare over noen dager i denne tegnefilmversjonen. Interessant nok så klarer filmen her også å utelate ”Gud”, slik også Esters bok i Bibelen gjør.Kvaliteten er steget litt men holder seg fortsatt på et litt under middels nivå. Men for barn fungerer det sikkert godt nok. Ikke det helt store her heller men en grei presentasjon om Dronning Ester for barn.
4.33 av 7 - -
0.35 sekunder