Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Historier fra Bibelen - Josva og slaget om Jeriko (1986)

Hebreernes 40 år på vandring er endelig over. Paktens ark går foran når de krysser over Jordanalven og går inn i Løftets land under de vaktsomme øynene til deres nye leder, Josva.

Men de blir også observert av kanaanittene, som er fast bestemt på å stanse Josva og folket hans. Det virker som om kanaanittene har overtaket, for deres sterke festning Jeriko er en formidabel hindring for Josvas fremrykning.

Men Josva er ikke motløs, for Gud har sendt en engel for å fortelle ham hvordan han skal overvinne hindringen. Josvas hær begynner å marsjere metodisk rundt Jerikos murer, til stor forundring for både Josvas egne soldater og de kanaanittiske styrkene inne i festningen. På den syvende dagen får Josvas tro på Gud en mektig oppfyllelse.

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

5
25min
Joshua and the Battle of Jericho
Land: USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Harvey Bullock
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Rye
Stemme
Øystein Wiik
Norsk stemme
Inger Teien
Norsk stemme
Terje Strømdahl
Norsk stemme
Ivar Nørve
Norsk stemme
Finn Schou
Norsk stemme
Bjørn Jenseg
Norsk stemme
Produsenter
Joseph Barbera
Sjefsprodusent
William Hanna
Sjefsprodusent
Kay Wright
Produsent
Lew Saw
Medprodusent
Annet
Gil Iverson
Redigering
Hoyt Curtin
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe skrøpelig om slaget ved Jeriko

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Josva har tatt over lederansvaret for Israel folket etter Moses død. Vi følger Derek, Margo og Moki tilbake i tid der slaget om Jeriko skal stå. Israel folket kommer seg over Jordan og slår leir utenfor Jeriko. De mottar så bud fra Herren om å gå rundt byen opptil flere ganger. Margo og Derek har et problem, de befinner seg på Israelittenes side, mens Moki er blitt tatt til fange av slavedriverne på Jerikos side. I tillegg til slaget som blir omtalt i Bibelen blir en heseblesende redningsaksjon satt i gang og til og med med litt hjelp av Rahab.Filmen starter med noen replikker om hvilke ”itter” disse folkene kan være som de får øye på når de nå lander i tiden da Josva levde. Noen artige forslag fra Moki får vi også. Selv om filmen har poenger om at menneskets største styrke bør være Herren så faller den en del med noe overdreven fokus på Derek, Margo og Moki og deres strabaser.Lydbildet, eller den norske dubbingen er nokså usynkronisert noe som kan få barn som ser denne, til å bli noe forvirret over hvem som egentlig snakker. Bildet og klippingen er heller ikke noe å skryte av, kanskje grunnen er at dette er en av de første delene som er laget i serien. Denne delen er forbedret noen små hakk i noen av de nyere episodene. For å konkludere så er nok ikke denne den beste delen i serien, men heller kanskje mer mot den andre siden. Hvis du absolutt skal få med deg hele serien så går denne an å se, men ellers går man ikke glipp av noe stort hvis man heller velger å droppe den.
3 av 7 - -
0.35 sekunder