Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Kong David (1985)

Historien om gjetergutten som ble en av Israels største konger er en av det gamle testamentets mest kjente beretninger. Profeten Samuel fratar kong Saul(Woodward) Herrens velsignelse og salver isteden gjetergutten David(Gere). Saul får beholde tronen, og David går i hans tjeneste. Saul er sjalu på David, og da han beseirer filistrenes Kjempe Goliat(Eastman), blir ikke sjalusien mindre. Men David hadde også problemer, bl.a. vendte profeten seg bort fra ham da han sendte Uria(Lister) i døden for å vinne den vakre Batseba(Krige).

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 49min
King David
Land: England, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Andrew Birkin
Manusforfatter
James Costigan
Manusforfatter
Skuespillere
Alice Krige
Batseba
David de Keyser
Ahitopel
Anton Alexander
Løpegutt
Ned Vukovic
Malichishua
Hurd Hatfield
Akimelek
Peter Frye
Eldste i Judea
Produsenter
Charles Orme
Medprodusent
Martin Elfand
Produsent
Annet
Donald McAlpine
Cinematografi
Ken Adam
Produksjonsdesign
Carl Davis
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Historien om gjetergutten som ble konge

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En grei filmatisering om gjetergutten David som slo kjempen Goliat og som senere ble konge over Israel. Vi følger ham fra tidlig ungdom av, hans seire over fienden, fristelsene som tok overhånd og til slutt et angrende hjerte fremfor Gud gjennom profeten Natans formaninger.Filmen holder seg ganske godt til Bibelens innehold med noen forandringer her og der. Den avviker noe klarere på hendelser som for eksempel Samuels død som skjer mye tidligere i filmen enn det som står i Bibelen. Noe annet som er lagt til er at Samuel hogger ned hodet på amalekitt kongen Agag som Saul nektet å drepe selv om Gud hadde sagt det. Dette står det ikke noe om i Bibelen at Samuel tydde til. David må også ha tre forsøk før han treffer Goliat med slyngen.

Filmen er tydelig at det er et sekulært selskap som står bak produksjonen og den skjuler ikke mye av Batsebas nakenhet når David legger merke til henne. Man kunne godt ha dempet dette og vist det mer på den måten som andre David filmer har gjort det. Filmen innehar også noen voldssekvenser som ikke helt er egnet for de mindre. Noen ganger blir budskapet og poengene noe overskygget, men kommer også tydelig fram til tider.Kvalitetsmessig er nok dette en av de bedre filmene laget om David. Man kan merke at den har et litt høyere budsjett og det er brukt en litt mer begavet og erfaren regissør, Bruce Beresford, samt skuespillere som kan det de gjør mer eller mindre. Richard Gere skranter innimellom og ble også nominert til en Razzia pris for dårligste skuespiller. Men jeg synes allikevel at han ikke gjør det så dårlig.Filmen er vel av de bedre laget om David, men har sine svake sider også. Den har litt mer storslagne slagsekvenser som blir mer troverdige enn vist i tidligere filmer og helhetsinntrykket er bedre og man har klart å få såpass mye inn i den tiden filmen varer. Finnes kun på VHS med norsk tekst.
4.33 av 7 - -
0.24 sekunder