Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Jacob, the Man Who Fought with God (1963)

Esau og Jakob(Cerioni) blir født til Isak og Rebekka. Som den førstefødte, var Esau den rettsmessige til å bli hodet i familien og føre familien og velsignelsene videre. Før Isak dør var meningen hans å velsigne Esau, men Rebekka klarer å høre hans planer og får lurt den blinde Isak til å velsigne Jakob isteden for, og dermed var det gjort. Følgene av dette er at Jakob må flykte fra sin brors åsyn, som har sverget å drepe ham. Jakob finner ly i sin mors hjemland, hos Laban, Jakobs onkel. Her gifter Jakob seg og jobber for harde livet, men Gud er med ham og velsigner ham på sin vei. Etthervt møtes brødrene til et avgjørende oppgjør.

Vurdering

2.67 av 1 stemme

Fakta

1t 45min
Giacobbe, l'uomo che lottò con Dio
Land: Italia
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ottavio Jemma
Manusforfatter
Giuseppe Mangione
Manusforfatter
Skuespillere
Fosco Giacchetti
Abraham
Nando Angelini
Alfredo Rizzo
Glauco Onorato
Laban
Judy Parker
Rakel
Jean Morcier
Luisa Della Noce
Lea
Produsenter
Emilio Cordero
Produsent
Annet
Giuliana Attenni
Redigering
Marcello Masciocchi
Cinematografi
Teo Usuelli
Komponist
Piero Poletto
Produksjonsdesign
Lina Caterini
Redigering
Gino Marinuzzi Jr.
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Dårlig filmatisering fra Bibelens verden

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en skuffende filmatisering om Jakob og hans ferd gjennom utfordringer og konflikter. Det hele starter med Abraham, og den historien får meget med tid, og så begynner historien om Jakob og Esau og ferden i Guds vilje.Filmen holder seg ganske nært til Bibelens ord men det ar alltids noen småting å pirke ved gjennom filmens gang, hvis man skal sammenligne den med samme historie i Bibelen. For eksempel ser vi at Sara, kona til Abraham, tviler på Abrahams Gud på en måte som om Han ikke fantes og at det bare var oppspinn og tøv det han trodde på.

Litt senere i filmen ser vi også at Rebekka hevder at det hun gjorde for å lure Isak ved å la Jakob få velsignelsen istedenfor Esau, var fra Herren. Det er sant at dette var en del av Guds plan(1.Mos.1:23), men Bibelen sier ingenting om Rebekka som skulle ha sagt at dette var Guds vilje, at Jakob skulle bedra sinn bror. Egentlig virker det som om det var Rebekkas forskjærlighet til Jakob som var skyld i dette(1.Mos.25:28). En annen ting er når Jakob blir lurt til å få Lea istedenfor Rakel. Dette blir åpenbart for Jakob under bryllupsfesten når Jakob løfter av sløret på bruden, men ut fra Bibelen ville jeg sagt at han først oppdaget det morgenen etter bryllupsnatten (1.Mos.29:25).

En siste ting jeg vil ta frem er når Jakob slåss med Gud, så virker det som om Mannen, som Bibelen kalte Ham, hadde overmakten over Jakob, mens Bibelen sier at Mannen ikke hadde overmakten og måtte dermed gjøre slik at hofta hans gikk ut av ledd (1.Mos.32:25). Ellers er kampen mellom dem to dårlig tilrettelagt og filmatisert.

Filmen klarer i det store og hele følge Bibelen, men det hele synes jeg er blitt dårlig tilrettelagt til filmen og den kunne hatt litt større dybde i Gudsforholdet til disse menn og deres iver etter å tjene Gud og ikke bare la det bli løse sitater i løse lufta.Dette er kvalitetsmessig dårlig. Skuffende bilde, lyd, musikk, lys, skuespill, effekter og det som sies kan. Etter å ha sett denne forstår jeg også hvorfor det er laget nyere versjoner av livet til Jakob i senere tid. Hele historien bærer dessverre på en laber kvalitet og budsjettet raver ikke altfor høyt. Få statister og 60-70-talls teltoppsetning får en til å rynke på pannen og miste troverdighetskomplekset i filmen. Kvaliteten må også ta skyld i at filmen blir noe kjedelig og langdrøyd, men innimellom må man lette på smilebåndet når man ser at skuespillerne prøver å få det til, men ikke klarer det helt.Dårlig kvalitet og en historie som kunne vært fortalt mye mer helhetlig og fokusert, preger denne Bibel filmen som ligger lavt i forhold til mange senere produksjoner i samme genre.

Når en film bærer tittelen ”Jacob, the Man Who Fought with God” så forventer man at den skal handle og fokusere litt mer på det. Men denne bruker de første 45minutter på historien om Abraham og Isak før den da lar siste timen gå til historien om Jakob, og mot slutten først så får vi en dårlig presentert bryte/slåsskamp mellom Jakob og Gud. Se heller ”Bibelen: Jakob”(1994) eller i nødstilfelle ”The Story of Jacob and Joseph”(1979), selv om den sistnevnte ikke gjør det så veldig mye bedre heller.

Dessverre ble det en del kritikk, men man skader ikke seg selv ved å se denne heller, den kan gi noen poenger underveis til mennesker som skulle trenge det. Alt i alt synes jeg nok dette er en skuffende bibelfilm og et eksempel på dårlig lavbudsjettsfilm fra 60-tallet. Kanskje denne fungerte bedre i sin tid, men idag når kvaliteten på mange lavbudsjettsfilmer har nådd nye høyder så er dette ikke mye å skryte av.
2.67 av 7 - -
0.31 sekunder