Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Story of Jacob and Joseph (1974)

Dette er en gjenfortelling av den bibelske historien om Jakob(Michell) og Josef(Lo Bianco). Første delen tar for seg historien om Jakob som flyr fra slekta si, etter å ha lurt til seg førstefødselsretten fra sin bror. Etter dette blir han selv lurt inn i flere års eksil mens han gjennom dette lærer å takle nødvendigheten i det å rette opp tidligere feil. Den andre delen av historien handler om Jakobs favoritt sønn, Josef. Han blir forrådt av sine brødre, men møter og seirer over all motgang til så å bli Egypts nye statsoverhode, kun undersått av Farao(Shiloach).

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 44min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mihalis Kakogiannis
Forfattere
Ernest Kinoy
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Rony Yacov
Medprodusent
Annet
Kevin Connor
Redigering
Ted Moore
Cinematografi
Mikis Theodorakis
Komponist
Austin Dempster
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

To fluer i en smekk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En litt kjedelig og gammeldags gjenfortelling av den klassiske historien fra Bibelen. Litt dårlig kostyme design, sminke og skuespill svekker denne en god del.Selvom filmen følger Bibelen budskapsmessig så holder nok ikke dette til å bli en klassiker på skalaen. Tross noen positive trekk så blir den ganske kjedelig og enkel.

Filmen starter med Rebekka som klager fremfor Gud og Gud taler til henne om Jakob og Esau. Filmen deles herved i to deler, første del handler om Jakob og Esau og den andre er om Josef og brødrene hans.Trist å se filmen bl.a. skeie ut med å arrangere noe som virker å være et fyllebryllup for Jakob, noe som Bibelen ikke sier noe om. I motsetning så advarer jo Bibelen mot fyll. Rakel-rollen virker litt teit, der Rakel ser mer ut som ei vill jente og ligner mer på et barn i sin oppførsel enn en gifteklar kvinne.Vi får jo fint vist frem at Jakob bedrar Esau og at han får igjen for samme mynt når det kommer til Laban som gir ham Lea isteden for Rakel i første omgang.Når det kommer til historien om Josef, så forteller farao om drømmen sin at de syv magre kuene forble magre etter å ha spist opp de fete kuene, så der legger man litt til i det som egentlig står.

En annen merkelig ting er at Josef, etter å ha fått vite at han skal til Farao å tyde drømmene hans, virker å vite noe om drømmen i forkant når han av en eller annen grunn studerer i Nilens arkiver og at det da er med å hjelper ham å forstå drømmen isteden for at det er Gud som tydelig og klart taler til ham. Josef mangler også en tolk for brødrene sine under hungersnøden, noe han ikke gjør i Bibelen.

Så filmen har endel småfeil som også er med å trekker noe ned i det store og hele.Alt i alt ble jeg ikke så veldig begeistret av filmen. La det bli en engangstitt og la det være nok.
3.67 av 7 - -
0.3 sekunder