Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bibelen: Josef (1995)

Josef(Mercurio) er den yngste av 12 sønner. Hans far Jacob(Landau) holder mer av ham enn de andre sønnene fordi han fikk ham i sin egen alderdom. De andre brødrenes misunnelse går etter hvert over til hat. En dag mens de er ute å gjeter farens sauer, lurer de ham i en felle og selger ham til noen forbipasserende kjøpmenn. Josef havner i Egypt som slave hos Potifar(Kingsley), fremfor alt hos hans vakre hustru(Warren) som blir blindt forelsket i den stilige Josef.

Vurdering

6.34 av 2 stemmer

Fakta

Alle
3t
The Bible: Joseph, Joseph In Egypt, Joseph
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Lionel Chetwynd
Manusforfatter
James Carrington
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Luca Bernabei
Luca Bernabei
Medprodusent
Lorenzo Minoli
Produsent
Gerald Rafshoon
Sjefsprodusent
Heinrich Krauss
Produsent
Sabatino Gargano
Produsent
Laura Fattoir
Medprodusent
Annet
Raffaele Mertes
Cinematografi
Ennio Morricone
Komponist
Marco Frisina
Marco Frisina
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Plasserer seg blandt de beste i serien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Historien om Josef starter med at Josef blir solgt som slave til Faraos hus. Førhistorien til dette forteller Josef Potifar når han skal forsvare seg mot beskyldningene Potifars hustru hadde anklaget ham for. En fin måte å få frem historien på.For å sammenligne Bibelen med filmen så går det jo ann å ta frem noen små forskjeller, som den mannen som Josef møter på vei til Sikem, for å se til brødrene sine som gjette farens sauer, blir i filmen presentert mer som en engel som plutselig forsvinner, enn en mann slik bibelen sier oss.

I filmen skjer Juda og Tamar hendelsen etter at Josef er blitt satt i fengsel, mens ifølge Guds Ord så skjer det før.

Men slike ting er egentlig små bagateller når ingenting motsier det gode budskapet filmen ønsker å formidle. Filmen har noen andre små pirke ting som godt mulig er annerledes i filmen som man må grave dypere inn i historien om Josef for å finne men har ingen avgjørende betydning for budskapet, som f.eks. at det er Potifar som forteller Farao at Josef kan tyde drømmer, mens i Bibelen er det denne munnskjenken som gjør det.Vi ser også hvordan Josef siterer fra Salmenes bok, selvom Salmenes bok ikke enda var skrevet: "Min Gud Min Gud hvorfor har du forlatt meg". Slike ting synes jeg passer godt inn, og det kan vi også se i andre Bibelen filmer. Hvem vet, kanskje Josef ropte det ut til Gud i sin fortvilelse!Filmen har et flott budskap om tilgivelse og forsoning, samt det at Gud virker det onde til det gode selvom det alltid ikke helt ser sånn ut.

En god Bibelen film som plaserer seg blandt de bedre i serien og spesielt slutten vil røre enn i dypet av hjerteroten.

Filmen vant bl.a. en Emmy pris for beste miniserie, samt tre nominasjoner til.
5.67 av 7 - -
0.4 sekunder