Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bibelen: Ester (1998)

Ester(Lombard) er en ung jødisk jente som takket være sin skjønnhet lykkes i å bedåre Kong Ahaserus(Kretschmann) av Persia, som gjør henne til sin Dronning.
Hun skjuler i det lengste at hun er jødinne, men når kongen befaler at alle jøder skal drepes må hun handle. Hun risikerer sitt eget liv for å redde sitt folk. Hun må få all den hjelp hun trenger av Gud. Hun må bare sette sin litt til Ham å stole fullt og helt på at hjelpen vil komme.

Vurdering

5.33 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 27min
The Bible: Esther, Esther
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Sandy Niemand
Manusforfatter
Skuespillere
Bruce Purchase
Kommisær
Ornella Muti
Dronning Vasjti
Louise Lombard
Ester
Produsenter
Luca Bernabei
Luca Bernabei
Medprodusent
Lorenzo Minoli
Produsent
Paolo Lucidi
Medprodusent
Paolo Piria
Medprodusent
Annet
Ennio Morricone
Komponist
Giovanni Galasso
Cinematografi
Paolo Biagetti
Produksjonsdesign
Alessandro Lucidi
Redigering
Carlo Siliotto
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En betydningsfull kvinnelig helt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er historien om en av de store kvinnelige heltene i Bibelen, nemlig Ester, som spilles av en vakker Louise Lombard som gjør en fin rolletolkning av hovedpersonen i en historie som har hatt stor og avgjørende betydning for det jødsike folk og deres historie. Siden denne frigjøringen som tok sted så har jødene feiret «Purim» til minne om at Ester og Mordekai utfridde det jødiske folket.Historien om Ester har et viktig budskap spesielt angående det jødiske folk, om hvordan Gud holdt Sin hånd over folket sitt, selvom ikke navnet Hans overhodet blir nevnt i Esters bok i Bibelen.

Tross dette så nevner filmen Guds navn en hel del ganger og viser hvordan Gud er med å utfrir Sitt folk.

Filmen holder seg overraskende godt til Bibelens historie, kanskje en av grunnene til det er at historien om Ester er såpass enkel å forstå og kanskje også filmatisert i forhold til de mange andre bibelhistoriene.

Det interessante i filmen er at Esra blir viklet inn i historien og er med som en bakgrunnsperson fra begynnelsen til slutt. Ifølge kilder så levde Esra under dronning Esters tid og dermed var det kanskje naturlig og flette inn noe av Esras, kanskje noe oppdiktet, historie inn i historien om Ester. Vi ser mot slutten hvordan Esra dermed bestemmer seg for å ta en gruppe med jøder og forlate Susa til fordel for Jerusalem.Filmen har en kvalitet som de fleste filmer i «Bibelen» serien bærer på, pluss det lille ekstra.

Louise Lombard gjør en fin og passende innsats som Ester og vi møter også den tidligere Oscar vinneren (for «Amadeus»(1984)) F. Murray Abraham («Joshua», «Noas Ark») i en sentral rolle som Mordekai. Lyden på musikken skurrer innimellom, men uten noen stor betydning når filmen i sin helhet gjør det bra.Etter min mening så er dette en fin og vel gjenomført film om Ester av «Bibelen»-film produsentene. Filmen slutter på en fin og romantisk måte som en «enestående» kjærlihetshistorie bør gjøre. Andre filmer der ute om Ester er «Esther – The Queen of Persia» (2006) og «Esther and the King» (1960). Jeg synes historien om Ester er og bør være en vesentlig del av jødenes historie.
5.33 av 7 - -
0.43 sekunder