Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bibelen: Jeremia (1998)

Når Gud åpenbarer seg for Jeremia(Dempsey) innser han at han er blitt utvalgt av Gud til å fortelle Guds budskap til Jerusalems folk om at en mektig hersker fra nord vil komme å angripe Jerusalem om ikke innbyggerne slutter å dyrke avguder. Ingen tror på Jeremia, i stedet blir han anklaget og angrepet!

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 31min
Jeremiah
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Harry Winer
Forfattere
Harry Winer
Manusforfatter
Skuespillere
Omar Lahlou
Judits bror
Abdelkader Lofti
Judits onkel
Omar Chenbod
Yppersteprest
Mohamed Bastaoui
Andre mannen i natten
Hicham Bahloul
Judits bror
Vincent Regan
Sedekia
Giovanni Micoli
Mann i natten
Zaki Houari
Pashur
Produsenter
Luca Bernabei
Luca Bernabei
Medprodusent
Lorenzo Minoli
Produsent
Paolo Lucidi
Medprodusent
Paolo Piria
Medprodusent
Annet
Ennio Morricone
Komponist
Raffaele Mertes
Cinematografi
Paolo Biagetti
Produksjonsdesign
Bruce Broughton
Komponist
David A. Simmons
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En profet av sann kaliber

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en filmatisering om en av de store profetene fra det Gamle Testamentet, nemlig Jeremia. Jeg var meget spent på hvordan man kan klare å filmatisere Jeremias liv slik det står i «Profeten Jeremia», siden den ikke alltid er like lett å tolke og kan bli noe innviklet hvis man ikke bruker god tid på boken. Tross dette så kan jeg si meg ganske fornøyd med hvordan filmskaperne har klart dette. Vi følger Jeremia fra han blir kalt som en liten gutt, til hans ungdom, og videre inn i hans tjeneste og kall for å advare Jerusalem og forkynne omvendelse fra deres ondskap. Med sterk og radikal forkynnelse peker Jeremia rett inn i Jerusalems hjerte til omvendelse fra sine onde gjerninger.Som sagt så er historien om Jeremia fra GT ikke den letteste boken å lage film om og jeg må si at filmen får «godkjent» fra meg. Den har en radikal forkynnelse om omvendelse og den beskriver godt hvordan det var å være en ekte profet, sendt fra Gud på den tiden. Den beskriver også noen sider av falske profeter som prøvde å trøste og gjøre ting «enkelt» for folket når situasjonen ikke tilsa det.

Filmen tar hovedsakelig frem begynnelsen av Jeremias tjeneste men sammenfletter det også inn med resten av Jeremia historien og klarer fint å få inn dette til å bli en god halv annen times film.

Filmen inneholder nok noen ikke-bibelske personligheter, som f.eks. ei jente som Jeremia var forelsket i, ved navn Judit, men som Herren sa at Jeremia ikke skulle ekte pga. den tjeneste Han hadde for ham!

En annen ting jeg stusset litt på var at Gud åpenbarte seg gjennom ei lita jente, noe Bibelen ikke sier noe om, men hovedsakelig i filmen så bruker Gud sine budbærere til å fortelle Jeremia hva han skal tale om til folket.Filmkvalitetsmessig så ligger denne ganske på nivå med de andre Bibelfilmene, der det er spart på spesialeffekter og krigesekvensene er ikke de mest troverdige, samt kulissene. Men tross dette så får man budskapet inn og filmen gir oss en noenlunde troverdighet om den tiden handlingen tar sted. Skuespillet er helt greit, og Patrick Dempsey gjør en fin oppgave i rollen som Jeremia!En god Bibel film, som gir oss et fint innpass inn NT's «Bibelfilm» verden! Denne filmen avsluttes med fine ord om at Gud vil oppreise et tempel i våre hjerter isteden for et tempel bygd med menneskehender.
5 av 7 - -
0.44 sekunder