Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Sebraens striper (2001)

Rashid blir kidnappet av muslimske soldater, som forsøker å tvinge ham til å konvertere til islam. Han blir pisket og får dype arr som vil følge ham resten av livet. Med verkende rygg blir han solgt til en muslimsk familie. Hver eneste dag tenker han på landsbyen der han vokste opp, og på moren som fortalte ham historier fra Bibelen. En dag vil han kanskje dra tilbake...

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

56min
Stripes of the Zebra
Språk: Engelsk

Lignende filmer

Anmeldelser

Kristenforfølgelse og dype sår

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Rashid blir kidnappet fra en liten fattig landsby i Sør Sudan av Islamistiske soldater. Moren hans blir kaldblodig drept fremfor den skrikende sønnen. Etter flere mislykkede torturforsøk på Rashid, i forsøk på å vende ham vekk fra den barnetroen han hadde fått gjennom morens mange fortellinger fra Bibelen, blir han overlatt til en muslimsk familie. De får i oppgave å oppdra ham som en sann muslim. Rashid glemmer etter hvert den kristne tro, men allikevel ikke helt. Han vokser opp som en muslim med sine tvil og kvaler, men er det noen vei tilbake?En sterk og realistisk skildring av det som foregår overalt i den muslimske verden der den kristne tro er en minoritet, og der tvangsislamisering foregår. Filmen er kanskje den mest ”groteske” som Åpne dører står bak, og kanskje også den mest anonyme, forståelig nok.

Det som skuffer litt budskapsmessig er at fokuset er veldig på den gamle pakt, på Abraham og Isak, og ikke minst Moses. Bare en gang nevnes Jesu navn og korset og det er når Rashid undrende lurer på om ikke stammen, som han senere vender tilbake til, aldri hadde hørt om Jesus eller korsfestelsen. Tross dette gir filmen en realistisk og sterk skildring om tilstanden som mange land og kristne lider under.Kvaliteten er ikke det helt store. Stort sett ganske greit bilde, men skuespillet vakler ganske mye, men innimellom glimter den litt til der også. Som sagt tidligere så virker filmen å være ganske anonym, når den verken innholder start eller sluttekst (rulletekst). Dette fører også til at det blir vanskelig å finne ut hvem staben består av, men kanskje det er en grunn til at hovedpersonenes navn er såpass godt skjult. Det er bare å se filmen så skjønner man kanskje det.Dette er ikke det beste Åpne dører har laget, men allikevel et sterkt stykke på vei.

Hvis denne filmen falt i smak så kan også ”Bakenfor solen” være verdt en titt. Den tar også for seg forfølgelse av kristne i muslimske land.
4.67 av 7 - -
0.24 sekunder