Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Apostelen (1997)

I bibelbeltet i USA er Sonny(Duvall) en suksessfull pastor med kirke, kone og to barn. Han taler kraftfullt og med et stort temperament for Herren. Men så begynner ting å gå galt når han mister sin kone og må gå fra sin menighet. Temperamentet tar overhånd og han slår den nye kjæreste til ekskona slik at han havner i koma. Sonny rømmer, og ender opp i en liten by der han begynner forfra med å bygge kirke og hjelpe til i samfunnet. Men så begynner fortiden å hente ham inn igjen.

Vurdering

4.83 av 2 stemmer

Fakta

2t 8min
The Apostle
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Robert Duvall
Manusforfatter
Skuespillere
Robert Duvall
Euliss Sonny Dewey, Apostelen
Lenore Banks
Sonny tilhenger
June Carter Cash
Mrs. Momma Dewey
Renee Victor
Latinoversetter
Kevin Rankin
Ung mann i bil
Stuart Greer
Texas State Trooper
John Beasley
Broder C. Charles Blackwell
Farrah Fawcett
Jessie Dewey
Billy Bob Thornton
Trøbbelmaker
Produsenter
Robert Duvall
Sjefsprodusent
Steven Brown
Medprodusent
Rob Carliner
Produsent
Annet
David Mansfield
Komponist
Barry Markowitz
Cinematografi
Stephen Mack
Redigering
Linda Burton
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Om jeg enn skulle vandre...

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En langsom men litt gripende historien om en Pastor som prøver å starte på ny og gjøre det godt igjen som gikk galt. Han ser på seg selv som en Guds man med retten på sin side. Han bruker sine evner, for preke energisk er noe han kan, og kommer han kommer ganske godt i gang med sitt nye liv. Men fortiden tar igjen en som prøver å rømme fra den.Duvall gjør en god rolle i predikanten Sonny samtidig som han regisserer filmen. Det er et troverdig portrett av en komplisert mann som har mye innabords. Historien forteller om hvor en sterk religiøs overbesning kan føre en og hvor vanskelig det kan være når man tror man har retten på sin side og livet rakner men velger å vandre videre på sin overbevisning. Et vers som følger ham i hele filmen er fra samle 23, ”Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal så frykter jeg ikke for noe ondt. For du er med meg…”, noe som også blir et tema for livet til Apostelen der han tar med Gud i sin vandring, en vandring som er om en kamp mot sin fortid og en kamp for å gjøre noe av det godt igjen.Dette er en film som har mye å si og man kan bli fasinert av mange aspekter ved filmen. Blir litt mye slitsom preking som kanskje ikke alltid gir like mye budskap men som likevel gis mye plass til. Til tross for at han har sin spesielle religiøse overbevisning, stil og synder så glimter han til ofte med noe godt. Selv om man ikke er en stor fan av stilen, så er budskapet det samme og den forandrer mennesker i filmen på en troverdig måte. Særlig la jeg merke til vandringen til Sammy, en person som er litt på sidelinjen men som likevel gjør inntrykk. Det er kanskje det at filmen gir plass til flere vandringer i samme historie at det gjør filmen stor i sin sjanger.
5.33 av 7 - -

Ivrig pastor i trøbbel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En litt artig film om en ivrig pinsepredikant, annerledes enn mange andre. Han er ivrig, intens og han elsker menigheten sin. Filmen følger ham gjennom hans nedganger i livet, tross dette bestemmer han seg for starte på nytt livet med Herren, men det blir vanskelig når tidligere og uoppgjorte synder dukker opp. Det virker som om prekingen også har blitt en større del av livet hans enn livet med Gud, og da vil også livet etterhevrt falle mer eller mindre i grus.Innimellom kan det virke som om Sonny er noe hjernevasket og ikke helt seg selv, men det er vanskelig å si når man har en mer afroamerikansk menighets stil. Det hjelper heller ikke å styre en ny menighten når man ikke kan styre sitt famulieforhold. Desverre så finnes det sikkert altfor mange slike menigheter rundt om i den vide verden så det er vanskelig å skille ut det gode.Filmen er allikevel bra laget og er lett å følge med i, og interessant for slike som ikke helt har sine røtter i det mer karismatiske.Robert Duvall skrev manuset allerede i 1980 men alle selskapene gav tommel ned på manuset hans, så han ventet til 1997 og finansierte 4millioner dollar av filmen selv. Dermed ble han belønnet til en Oscarnominasjon for rollen som Sonny samt andre priser og nominasjoner!Filmen slenger ut en hel del bibelvers samt kjente gamle kristne sanger. Vi får også høre en sang skrevet av den kjente kristne artisten Steven Curtis Chapman.
4.33 av 7 - -
0.49 sekunder