Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Carman: The Champion (2001)

Orlando Leone(Carman) er en tidligere mester i boksing som nå har slått seg til ro som predikant og jager etter sin fars drøm om å hjelpe de dårligstilte i samfunnet med hjem og tro. Keshon Banks(Williams) er den nye verdensmestereren, og deres veier møtes når Orlando slår knockout på ham som sikkerhetsvakt på et hotell. Det fører til at manageren til Banks, som også er broren til Orlando, arrangerer en kamp mellom de to om tittelen. Orlando kan slik få oppfylt sin og sin fars drøm, men dras mellom frykten for å tape, sin nyvunnede kjærlighet Allia(Manterola), og muligheten for at det vil løse pengeproblemene ved å få igangsatt drømmen.

Vurdering

3 av 2 stemmer

Fakta

1t 24min
Heart of a Champion
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Lee Stanley
Forfattere
Carman Licciardello
Manusforfatter
Lee Stanley
Manusforfatter
Tony Cinciripini
Manusforfatter
Tadd Callies
Manusforfatter
Skuespillere
Carman Licciardello
Orlando Leone
Mark A. Watters
Helikopterpilot
Kevin Rankin
Scrappy
Scott L. Schwartz
Store Mike
Jay Arlen Jones
Johnny
Michael Nouri
Freddie
Patricia Manterola
Allia
Jeremy Williams
Keshon Banks
Jed Allan
Laracco
Romeo Rene Fabian
Cesar
Produsenter
Stephan Blinn
Medprodusent
Paul Crouch
Sjefsprodusent
Gary M. Bettman
Produsent
Richard J. Cook
Produsent
Matthew Crouch
Produsent
Tadd Callies
Produsent
Tony Cinciripini
Produsent
Annet
Harry Manfredini
Komponist
Steve Adcock
Cinematografi
Shane Stanley
Redigering
Nanci Roberts
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Vi har sett det før, nesten

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er en god del klisjeer som går gjennom i filmen, og en del ting som man kunne gjort litt mer dypere og grundigere. Det er blitt laget mange boksefilmer, og det er vel med ganske god grunn at de gjerne er opp mot to timer lange og over. I denne prøver man kanskje å få inn litt for mye i litt for kort tid. Vi har økonomiske problemer, personlige problemer, kjærlighet, og boksing og så litt Gud. Kjærlighetshistorien blir litt for tam og tidsrammen føles for kort. Noen ganger mister filmen litt fokus føler jeg for den handler til sist bare om boksing, og da bare en kamp, og de små sidesporene filmen har blir bare sidespor. Men utenom det så synes jeg personlig at kvaliteten holder mål, men jeg merker at jo mer jeg prøver å analysere jo mer å trekke finner jeg.Hva så med Gud i denne filmen? Litt blir det, siden Orlando er en predikant, men som jeg påpekte så ender det kun med at boksing er i fokus. Hvorvidt det går sammen med troen er ikke tatt opp, og Gud blir ikke rådspurt i viktige situasjoner og valg. Det er en forbønnstund før kampen, og de synger om Jesus i Gudstjenesten. Så kristentroen setter en grunntone i filmen som kanskje blir litt for mye tonet ned på og heller brukt som krydder. Slik ender det litt med å bli en grei kristen kopi av det vi har sett før.Underholdende er det, med både action, drama og kjærlighet. Filmskaperne har ikke prøvd å lage en typisk "ren" kristen film, men en som innholder blod, vold og andre elementer som øker aldersgrensen. Men hey, kristne kan da bidra med litt underholdning de også med noen kristne grunnverdier i bunn selv om de ikke alltid er helt i fokus.
3.33 av 7 - -

Carman bokser seg frem i tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Du får møte musikkartisten Carman i en noe uvant rolle, nemlig som bokseren Orlando Leone, en bokser som setter livet på spill for å vinne sitt livs boksekamp, som har alt å si om han får de midler han trenger for å få drømmen om sitt eget rehabiliteringshjem til å gå i oppfyllelse. Orlando setter i gang hardtrening og tar med seg Gud midt i det hele så godt det lar seg gjøre.Som en TBN produksjon og Paul Crouch som sjefsprodusent så bør man vel vente seg en kvalitetsproduksjon filmmessig, men budskapsmessig så virker det som om de ikke har så mye å bidra med i dette tilfellet. Det positive i filmen er jo at hovedpersonen har et hjerte for de som er lavest nede i samfunnet som problembarn, narkotikaofre og lignende skjebner.

Vi får også noen glimt av gudstjenestene som virker fulle av liv og dans, og vi får et lite ord av Orlando om at menneskene som er til stede skal vite at Gud har en perfekt plan for deres liv. I bunn og grunn helt greit, men det blir klisjé og dårlig portrettert når man ikke forteller dem noe mer. Hva er en perfekt plan i Guds øyne? Hva kreves det? Hva ser Gud etter? Og mange andre ting. Det hele virker ganske overfladisk.

I tillegg møter Orlando på latinoskjønnheten Allia, spilt av den tidligere sangerinnen Patricia Manterola, og det virker som om det er kjærlighet ved første blikk. Orlando tiltrekkes fort av Allia, og det kan virke som om det er det fysiske som han først og fremst tiltrekkes av, siden hun har på seg noe sensuelle og tettsittende klær og fokuset i filmen er unødvendig mye på det til å skulle være en kristen produksjon. Hun sier også selv at hun har en sterk tro og mer av troen hennes ser vi ikke så mye mer til. Ting går altså litt fort fram, som om man skulle sett en vanlig sekulær film.

Vi ser også at temaet er boksing, og som vi ser i filmen så følger dette med drapsinnstink, hevn, aggresjon, hat og kort lunte! Oppfordrer Bibelen til noe av dette? Er det greit så lenge resultatet går til et godt formål? Vi får også et trosperspektiv, som ikke kommer som et sjokk siden Paul Crouch er i produksjonsfronten, og Orlando sier at han får alt av tro. Men hva er tro på pengefronten for en verdensmester i boksing som egentlig ikke har noen problemer med å vinne mesterskap? Det er som en tv-evangelist som preker om tro på finansiell fremgang, når den troen han har er på bekostning av andre mennesker som blir lurt til å gi til ”tjenesten” hans, der store deler av pengesummene går rett lomma til evangelisten. Er det bibelsk tro? Det er viktig å ha tro, misforstå meg ikke, men jeg synes filmen gir oss et litt feil perspektiv på det!Kvalitetsmessig så ser man at man har spyttet en del penger i dette og skuespillet fungerer helt greit og bilde og lyd er også helt fint tilrettelagt. En litt overdreven scene er bileksplosjonen som tar sted, som sikkert er laget for å få litt fart og spenning i filmen, samtidig som stroyen også i sin helhet er noe tynn. Kongen av kristen popmusikk burde allikevel holdt seg til musikken synes jeg og ikke gått over streken til film ved dette tilfellet!Alt i alt et dårlig forsøk på å lage en kristen film som vil fenge. Rocky elementene redder den heller ikke, selv om det er noen heftige boksesekvenser. Boksningen blir også litt for overdreven og klisjé, spesielt med tanke på hjerneskaden Orlando bærer på! Litt mye av tilfeldighetenes spill, eller kanskje det er tro? TBN, som står bak produksjoner som ”Megiddo: Omega Code 2” får det ikke helt til her heller. Se en annen film, der budskapet er satt mer i høysetet! I filmens musikkspor får vi i tillegg til Carman høre kristne musikere som Skillet og KJ52.
2.67 av 7 - -
0.31 sekunder